Els marxants demanen que el mercadet es traslladi a Corsini després de l’estiu

  Els paradistes asseguren que el tasllat en plena temporada d'estiu afectarà negativament a les seves vendes

  El trasllat del mercadet a la plaça Corsini torna a generar malestar entre els marxants. Després que els paradistes hagin assumit que hauran de tornar a la plaça Corsini, tot i els previsibles problemes de mobilitat i espai, el col·lectiu s’ha topat de nou amb decisions per part de l’empresa municipal Espimsa que tornen a afectar negativament al seu negoci i que passa per alt l’opinió dels paradistes. Com assegurava la presidenta de l’empresa municipal, Elvira Ferrando, el trasllat s’efectuarà aquest mes de juliol. Aquesta decisió ha agafat per sorpresa als marxants, que havien arribat a un acord amb Espimsa per realitzar el trasllat quan acabés l’estiu.

  El president de l’Associació de Marxants de la província de Tarragona, Josep Gómez, assegura que durant l’última reunió entre les associacions i l’empresa municipal es va acordar “per unanimitat” que “fins que no es treguin les casetes d’electricitat i s’acabi l’estiu no aniríem a Corsini”. Però, el passat dijous els marxants es trobaven amb la notícia que el trasllat es faria aquest mateix mes de juliol. “Vaig parlar amb la presidenta”, explica Gómez, després d’assabentar-se de la immediatesa del trasllat, però la resposta de Ferrando va ser que “el canvi s’ha de fer ja”. “Portem molts anys a la Rambla i ara no poden esperar dos mesos més”, lamenta el president dels marxants.

  El trasllat en plena temporada d’estiu afectaria les vendes

  Un dels principals motius pels quals reivindiquen realitzar el trasllat després de l’estiu són les vendes. Gómez ha explicat que els paradistes ja arrosseguen resultats dolents de vendes dels dos primers trimestres de l’any, però el trasllat només agreujaria aquesta situació, ja que els marxants haurien d’ubicar-se i esperar que la seva clientela arribés a aquest nou espai. “Podrien deixar passar l’estiu i que estiguem tranquils”, reivindica el president dels marxants, que assegura que “no s’esperava” aquesta immediatesa i això ha generat molta “inquietud” i “nervis” entre els comerciants.

  Encara no hi ha cap solució pels vehicles

  D’altra banda, els marxants continuen sense haver rebut cap proposta per solucionar els problemes de mobilitat que ja es preveuen amb el trasllat. Com ha detallat Gómez, a la plaça Corsini no hi podrà haver cap vehicle, la qual cosa suposarà que “uns 70 o 80 vehicles” rondin per Tarragona. “Serà un problema” i un “caos”, manifesta el president, i no només per la mobilitat a la ciutat, sinó també pels mateixos marxants a l’hora de carregar i descarregar les seves parades. Des d’Espimsa, però, no s’ha aportat cap solució ni mesura que doni algun tipus de facilitat perquè aquests comerciants puguin deixar els seus vehicles, segons confirma Gómez.