Els estibadors trenquen les negociacions amb la patronal i faran vaga dilluns, dimecres i divendres de la setmana que ve

Anuncien que aquest divendres presentaran un preavís per una nova aturada la setmana següent

0
809

Els estibadors mantenen la vaga convocada dilluns, dimecres i divendres de la setmana que ve després de no haver arribat a cap acord en la reunió mantinguda aquest dijous amb la patronal Anesco. La principal reivindicació dels estibadors és la subrogació dels contractes actuals al sector. D’aquesta manera, les negociacions queden trencades i els sindicats ja han anunciat també que aquest divendres presentaran un preavís per a una nova aturada la setmana següent, segons ha indicat el coordinador dels estibadors de Barcelona, Tarragona, Balears i Castelló, Xavier Tàrrega.

La patronal Anesco i els sindicats dels estibadors estaven convocats aquest dijous a una nova reunió després del principi d’acord assolit en la trobada del passat 23 de maig. El coordinador general de la Coordinadora Estatal de Treballadors del Mar, Antolín Goya, havia assegurat la setmana passada que els sindicats acudirien a la reunió d’avui amb la intenció de tancar l’acord. No obstant, segons la Coordinadora, la patronal havia refredat la possibilitat d’acord en assenyalar que la reunió d’avui tenia com a objectiu la constitució d’una mesa negociadora per iniciar un procés fins a poder arribar a acords.

Després de la reunió d’avui, els sindicats critiquen el “canvi de discurs” respecte a la darrera reunió i asseguren que “no es comprometen en res”. El coordinador dels estibadors de Barcelona, Tarragona, Balears i Castelló, Xavier Tàrrega, ha explicat que en la reunió d’aquest dijous s’ha fet un “pas enrere” en les negociacions després que la patronal, segons ha apuntat, no garanteix la subrogació. “Ens sentim enganyats”, assenyala per la seva banda el coordinador general de la Coordinadora Estatal de Treballadors del Mar, que ha criticat la “falta de paraula” de les empreses i ha assegurat que la patronal “ha donat un gir pel que fa al plantejament fet la passada setmana i ja no es compromet amb la subrogació dels treballadors”.

“Després d’aquest canvi de discurs de la patronal no sabem si, finalment, som o no nosaltres els treballadors de les seves empreses”, diu Goya, que afegeix que això és el que volen saber “de manera fefaent” per poder negociar. “El que exigim és que compleixin amb la paraula donada i garanteixin tots els llocs de treball i també que es comprometin a formar part dels Centres Portuaris d’Ocupació”, ha etzibat Goya.

Amb aquest trencament de les negociacions, Goya afirma que l'”única eina” que els queda als treballadors per aconseguir que les empreses “assumeixin” el principi d’acord, segons apunta, és exercir el dret a la vaga que ja estava convocada els dies 5, 7 i 9 de juny. A més d’aquests tres dies de vaga, els sindicats han anunciat que presentaran, previsiblement aquest divendres al matí, un preavís per noves aturades la setmana següent, segons ha detallat Tàrrega.

FER UN COMENTARI