Reinventar-se o morir. Aquesta filosofia ha estat la clau perquè els criadors de bous braus de les Terres de l’Ebre, amb una desena de ramaderies i una població estable d’uns mil caps de bestiar, s’unissin l’any passat. Han posat en marxa una associació per reivindicar l’animal però sobretot per fer “renàixer i refundar” el món del bou, amb criteris científics, mediambientals i econòmics, i no només amb “cops al pit” i arguments de “festa i tradició”. Reivindicar el brau com un dels principals gestors d’ecosistemes i fixador de la biodiversitat als dos parcs naturals, centrarà la segona Taula Rodona que han organitzat diumenge. L’any que ve començaran a vendre carn de brau amb una marca pròpia i crearan dos museus sobre la història del brau a l’Ebre, al Delta i als Ports, mentre treballen per obrir les finques a activitats turístiques regulades.
Notícies relacionades
“Com elaborar un pla d’innovació a la meva empresa”, nou taller a Reus
Amb l’objectiu de donar resposta i promoure noves accions que ajudin a l’enfortiment del teixit econòmic, adequades a…
El brot que va intoxicar a infants a Calafell va ser pel mal estat del menjar
L’Agència de Protecció de la Salut de Catalunya ha conclòs que el brot lleu que van patir 44…
Blanes renovarà diumenge el Vot de Vila a l’Aplec de Sant Rafel, una tradició que es manté des de l’any 1795
El diumenge 22 d’octubre Blanes reviurà una de les tradicions més nostrades i longeves amb què compta aquest…