Eleccions Municipals 2019: Tots els resultats als 14 municipis del Baix Penedès

  PSC i ERC lideren majoritàriament a la comarca del Baix Penedès

  Imatge realitzada per l'especial eleccions municipals 2019

  Aquestes eleccions municipals del 2019, en línies generals s’han celebrat en un ambient tranquil i assossegat, on tots els ciutadans i ciutadanes de la comarca han pogut exercir el seu dret a vot per a poder triar als seus representants als ajuntaments per als pròxims quatre anys.
  Ara us detallarem municipi per municipi el que ha ocorregut en aquestes eleccions, amb algunes sorpreses predictibles, altres inesperades i també novetats inquietants.

  ALBINYANA
  Sense sorpreses. JuntsxCat revalida la majoria absoluta que ja gaudia en l’anterior legislatura amb 6 regidors, seguit per PSC que perd un quedant amb un total de 3, ERC es queda amb 1 i entra en el consistori Ciutadans amb 1 regidor.
  La participació a Albinyana ha estat del 72,57% del cens, bastant més alta que en altres poblacions del Baix Penedès.

  BANYERES DEL PENEDÈS
  BNY-Un nou Banyeres torna a guanyar les eleccions obtenint 5 regidors, seguit pel PSC que es queda amb 3, JuntsxCat torna a perdre suport en la seva caiguda sostinguda i de 3 passa a 2 regidors, i finalment es manté el regidor de Comuns, anteriorment ICV.
  La participació ha pujat més de dos punts respecte als anteriors comicis quedant en el 67,97%.

  BELLVEI
  La formació municipalista de Bellvei que governava amb majoria absoluta sofreix el càstig de l’electorat i passa de 6 regidors a 4, seguit de JuntsxCat que de 4 regidors passa a tenir 3. El PSC obté un bon resultat i passa d’1 regidor a 3, seguit per Ciutadans que irromp en el consistori amb 1 regidor.
  La participació ha pujat més d’un punt quedant en el 69,75%.

  BONASTRE
  JuntsxCat perd suports i de 5 regidors passa a 3, la qual cosa obre la possibilitat numèrica que es pugui produir un canvi de govern, ja que ERC guanya 2 regidors irrompent en el consistori i PSC manté els 2 regidors que ja tenia.
  En aquest cas, la participació ha estat bona amb un 70,85%, gairebé 3 punts més que en les anteriors eleccions municipals.

  CALAFELL
  Gran resultat del PSC que amb total seguretat li dóna l’opció de formar govern sense massa dificultats, passant de tenir 5 regidors a 9. A continuació, ERC obté un bon resultat passant de tenir 2 regidors a 3, seguit per Ciutadans que manté els seus 2 regidors. La gran sorpresa en negatiu la protagonitza JuntsxCat que es presentava amb la marca Sumem+, ja que de tenir 6 regidors i haver guanyat les anteriors eleccions passa a tenir 2, i deixa en una situació molt complicada a aquesta formació. Seguidament es troba la CUP o Capgirem que conserva els seus 2 regidors i el PP que perd 1 regidor i es queda amb 1. Finalment UAM perd 1 regidor quedant amb 1 i entra en el consistori els Comuns amb 1 regidor.
  La participació ha estat del 56,67% més de quatre punts que en les anteriors eleccions.

  CUNIT
  El PSC guanya les eleccions i passa de tenir 4 regidors a 5, encara que vist el mapa polític a Cunit, haurà de pactar amb almenys 2 grups per a poder fer govern si descartem el possible pacte que es pogués produir amb JuntsxCat, cosa que sembla improbable. Seguidament es troba JuntsxCat que es presentava amb la marca Impulsem, que passa de tenir 5 regidors a 4. Ciutadans manté els seus 3 regidors. Gran resultat el d’ERC que passa de tenir 1 regidor a 3. Un altre bon resultat és el que ha realitzat els Comuns que entren en el consistori amb 2 regidors. Es queden fora del nou consistori, Guanyem, PP, Capgirem Cunit CUP i Canviem Cunit.
  La participació ha estat del 57,59% gairebé 2 punts més que en les anteriors eleccions.

  EL MONTMELL
  La gran sorpresa d’aquesta jornada electoral l’ha protagonitzat la formació d’Ara El Montmell, guanyant les eleccions amb claredat i irromp en el consistori amb 6 regidors i una majoria suficient per a governar en solitari. A continuació es troba el PSC que de 6 regidors passa a tenir 3, després d’haver governat el municipi durant 20 anys. Si dubta una derrota dolorosa. No entren en el consistori JuntsxCat i ERC que perden els seus regidors aconseguits en les anteriors eleccions.
  La participació ha pujat de forma significativa amb un 62,21% més d’11 punts de diferència amb els anteriors comicis.

  EL VENDRELL
  Victòria del PSC que de 4 regidors passa a tenir 7 sent la força més votada en la vila. Davant la multitud de formacions que han aconseguit representació en el consistori, veurem en els pròxims dies si realment, el PSC aconsegueix un pacte estable per a formar govern, encara que en aquest cas no siguem capaç de predir-lo.
  Un gran resultat és el que ha obtingut la formació unitària d’esquerres SOM Poble – ERC que amb 6 regidors es posicionen com una força a tenir en compte en tots els possibles pactes que es puguin produir. A continuació està Ciutadans que passa de tenir 3 regidors a 2. Junts x Cat també és un altre dels quals es deixa un regidor pel camí passant de 3 regidors a 2. Irromp amb força en el consistori Primàries El Vendrell amb 2 regidors. Podem El Vendrell és un altre dels quals ha perdut representació, obtenint només un regidor dels 2 que tenia en el 2015. Una altra formació que irromp en el consistori és l’AVP que es cola amb 1 regidor. No entren en el consistori VOXSOMI, Convergents, Ara El Vendrell, Esquerra en Positiu i el PP que perd els seus 2 regidors.
  La participació ha estat del 56.47% pujant gairebé 3 punts en comparació amb les eleccions del 2015.

  L’ARBOÇ
  Gran victòria del PSC que revalida la seva majoria absoluta amb 8 regidors, mantenint tots els seus regidors de la legislatura anterior. ERC es col·loca com a segona força amb 2 regidors. Junts x Cat conserva els seus dos regidors. La CUP perd 1 regidor, quedant només amb 1 regidor i Ciutadans no aconsegueix representació.
  La participació ha estat del 69.59% pujant gairebé 6 punts en comparació amb les eleccions municipals del 2015.

  LA BISBAL DEL PENEDÈS
  Victòria de Junts x Cat que de 5 regidors passa a tenir 6 aconseguint així la majoria absoluta. La segona força més votada és el PSC que passa d’1 a 2 regidors. FIC entra en el consistori amb 1 regidor, Ara La Bisbal també es cola amb 1 regidor i el gran derrotat en aquestes eleccions ha estat ERC que ha passat de 5 regidors a només tenir un representant.
  La participació ha estat del 63,75% amb gairebé tres punts menys que en el 2015.

  LLORENÇ DEL PENEDÈS

  Junts x Cat torna a guanyar les eleccions encara que pel camí es deixa un regidor, la qual cosa li deixa amb 5 regidors i un possible pacte a 3 que li desbanqui. Decideix Llorenç manté els seus 3 regidors, el PSC puja a 2 regidors i ERC es manté amb 1 regidor.
  La participació ha estat del 67,64% pujant gairebé quatre punts més que en el 2015.

  MASLLORENÇ
  La formació Va unir per Masllorenç perd la seva hegemonia en el consistori quedant només amb 3 regidors. Junts x Cat es queda amb 3 regidors igual que en el 2015 i irromp la formació Alternativa per Masllorenç amb 1 regidor i possible clau de govern.
  La participació ha estat del 86.89% amb un augment de gairebé un punt referent al 2015.

  SANT JAUME DELS DOMENYS
  Victòria de Convergents que es col·loca com a primera força política amb 4 regidors, encara que no suficient per a governar sense haver de fer pactes. Junts x Cat perd 3 regidors i es queda amb un total de 3, ERC perd 1 regidor quedant-se amb 3 regidors i el PSC manté el seu regidor.
  La participació ha estat del 69,71% amb un augment de cinc punts.

  SANTA OLIVA
  Empat tècnic entre PSC que puja de 3 a 4 regidors i ERC que puja també de 3 a 4 regidors. Els Comuns mantenen els seus 2 regidors i Ciutadans es cola en el consistori amb 1 regidor. Garrotada per a Junts x Cat i el PP que perden tots els seus regidors.
  La participació ha estat del 68,42% pujant dos punts en comparació amb el 2015.