El Taller Baix Camp inicia una nova activitat laboral amb persones amb discapacitat intel·lectual

  Es dediquen al muntatge de quadres elèctrics destinats a les plaques solars

  L'alcalde de Reus, Carles Pellicer, i la regidora de Benestar, Montserrat Vilella, durant la visita al Centre Especial de Treball del Taller Baix Camp. Foto: Julio Collado

  L’alcalde de Reus, Carles Pellicer, i la regidora de Benestar, Montserrat Vilella, han visitat aquest dimecres el Centre Especial de Treball del Taller Baix Camp per veure de primera mà la nova línia d’activitat laboral que s’està portant a terme a les instal·lacions. Durant la visita, l’alcalde i la regidora han estat acompanyats pel gerent de Kuadrotek, David Bertran; el president del Taller Baix Camp, Jaume Verge; el director, Josep Ramon Nogués; i d’altres membres de l’entitat que els hi han ensenyat el desenvolupament de l’activitat diària i els hi han presentat els treballadors.

  Aquest nou projecte del Taller Baix Camp és possible gràcies a la implicació de l’empresa Kuadrotek, que ha permès mantenir el lloc de feina a 40 treballadors amb discapacitat intel·lectual que fins fa un any fabricaven galetes per una marca reusenca que va fer fallida. Una vintena d’aquests treballadors s’han reubicat al Centre Especial de Treball, mentre la resta ha anat a la nau principal que l’empresa Kuadrotek té al polígon de Constantí.

  “Estem davant d’un cas d’èxit, ja que hem aconseguit incorporar a molta gent”, ha assegurat el gerent de Kuadrotek, David Bertran. Aquesta empresa es dedica a la fabricació de quadres elèctrics, especialment en l’assemblatge de quadres que tenen com a destí plantacions de plaques d’energia solar de tot el món. Al Centre Especial de Treball del Taller Baix Camp els treballadors s’encarreguen de la primera fase de la producció dels quadres elèctrics, preparant els components que configuren cada placa, i realitzant les connexions fonamentals.

  Posteriorment, el producte es torna a enviar a Constantí perquè passi a la línia d’assemblatge i finalitzat. Kuadrotek i el Taller Baix Camp porten treballant conjuntament des de l’any 2012 amb un conveni que es va renovant anualment. Amb aquesta nova línia laboral es consolida aquesta bona relació que permet donar feina de qualitat a persones amb discapacitat.