El Servei de Català de Cambrils busca nous participants al Voluntariat per la llengua

  Una iniciativa que promou l’ús de la llengua catalana durant deu setmanes

  temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

  Un any més, i un cop iniciats els cursos de català del segon quadrimestre, el Servei de Català de Cambrils posa en marxa una nova edició del Voluntariat per la llengua, una iniciativa que promou l’ús de la llengua catalana en àmbits quotidians amb la formació de parelles lingüístiques.

  Els voluntaris inverteixen una hora setmanal del seu temps durant deu setmanes a conversar amb l’aprenent a fi que aquest guanyi seguretat i fluïdesa parlant en català. Fer noves amistats, enriquir-se culturalment, perdre la vergonya d’usar aquesta llengua i neutralitzar l’actitud de molts ciutadans que renuncien a parlar en català amb persones que no són catalanoparlants però l’entenen són els pilars d’un programa que impulsa l’ús del català com a llengua de cohesió social amb un format molt senzill, una parella lingüística que parla en català mentre fa qualsevol altra activitat.

  Voluntaris i aprenents donen vida al voluntariat lingüístic. Així, doncs, per desenvolupar el programa necessitem més persones voluntàries que parlin en català i aprenentes que fa poc que estan adoptant aquesta llengua, persones que tinguin ganes de parlar d’elles mateixes i de les seves aficions i que vulguin implicar-se en les activitats que s’organitzen des del CNL.

  Enguany, a més, com a novetat, el VxL ofereix una nova modalitat, el VxL virtual, que permet practicar català a través de la conversa per mitjà de plataformes de videoconferència. Aquesta modalitat neix amb l’objectiu de facilitar la pràctica del català a persones que no poden fer un voluntariat presencial.

  El quadrimestre passat han funcionat a Cambrils 26 parelles. Les parelles d’aquesta edició es coneixeran en un acte formatiu que tindrà lloc a l’Ateneu Juvenil el proper dimarts dia 14 a les 18 h.

  Avantatges per a voluntaris i aprenents

  Els integrants de les parelles lingüístiques poden participar en les activitats complementàries que el CNL organitza per a elles. Per a aquest trimestre  poden visitar l’exposició “A dues veus: Retrats de converses en català”, isntal·lada a l’Ateneu Juvenil fins al dia 17 de març, a més de cinema infantil en català, un concert de música clàssica… D’altra banda, al Reus Deportiu poden gaudir d’un 2×1 en els partits d’hoquei, i d’un 50% de descompte en els partits a casa del Club  de Futbol Reus Deportiu. Ser membre de la gran família del Voluntariat per la llengua també dóna dret a tenir descomptes 2×1 al Teatre Bartrina i al Bràvium  de Reus i molts altres avantatges a tot Catalunya que es poden consultar al web del CNL o al web del Voluntariat per la llengua.