El rector de la UdL obre la porta a una consulta virtual per l’adhesió al referèndum

  Fernández recorda que el posicionament "institucional" de la Universitat de Lleida en relació amb l'adhesió al Pacte Nacional pel Referèndum ja el va prendre el Consell de govern

  El rector de la Universitat de Lleida, Roberto Fernández, ha obert la porta a la celebració d’una consulta en línia entre la comunitat universitària perquè aquesta es pugui pronunciar sobre l’adhesió de la UdL al Pacte Nacional pel Referèndum. Tot i això, Fernández remarca que els estatuts de la universitat “no preveuen la possibilitat de fer consultes de caire institucional” i deixa clar que “la Universitat de Lleida, mitjançant el Consell de govern, ja es va manifestar sobre el tema objecte de possible consulta donant lloc a la resposta institucional corresponent, d’acord amb els Estatuts de la UdL”. El rector ha respost d’aquesta manera a la petició formulada per 680 membres de la comunitat universitària que es van manifestar contraris al rebuig de la UdL a adherir-se al Pacte Nacional pel Referèndum –tal com va aprovar el Consell de govern-, tot reclamant la celebració d’una consulta entre tota la comunitat universitària per tal de determinar el posicionament de la Universitat de Lleida sobre aquesta qüestió.
  Roberto Fernández ha respost aquest dijous a la petició efectuada per 680 membres de la comunitat universitària de la UdL, que van subscriure un manifest demanant al rector que reconsiderés el rebuig de la universitat a sumar-se al Pacte Nacional pel Referèndum. En aquest sentit, sol·licitaven la celebració d’una consulta entre tota la comunitat universitària per decidir el posicionament de la UdL en relació amb aquesta qüestió.

  En la seva resposta, el rector es manifesta “obert al diàleg” per tal de “facilitar la realització efectiva de l’esmentada consulta en les millors condicions possibles” però matisa que “els Estatuts de la UdL no preveuen la possibilitat de fer consultes de caire institucional entre els membres de la comunitat universitària, motiu pel qual no existeix cap normativa en la Universitat de Lleida que reguli aquest fet”.

  Així mateix, assenyala que, segons els estatuts de la Universitat de Lleida, “els òrgans de govern i representació de la UdL exerceixen les competències que els atribueix aquest estatut i la resta de la normativa vigent, cercant la unitat d’acció institucional per tal de servir la missió i els fins de la Universitat”. En aquest sentit, recorda que “la UdL, mitjançant el Consell de govern, ja es va manifestar, per iniciativa d’onze dels seus membre, sobre el tema objecte de la possible consulta, donant lloc a la resposta institucional corresponent, d’acord amb els Estatuts de la UdL”.

  Membres de la comunitat universitària de la UdL van dimecres passat un manifest i 680 signatures al rector de la Universitat de Lleida perquè reconsiderés el rebuig de la universitat a sumar-se al Pacte Nacional pel Referèndum. Ho van fer a l’inici del darrera Consell de govern ja que va ser precisament a l’anterior consell de govern, celebrat del 15 de juny, quan es va decidir no donar suport al Pacte. Els impulsors del manifest consideren que aquest òrgan no és prou plural per prendre una decisió d’aquestes característiques i reclamen que es faci a través d’una consulta virtual a tota la comunitat universitària. Les signatures d’adhesió al manifest s’han recollit des del 27 de juny a través de la xarxa interna de la universitat.