El PSC Reus valora de “covardia política” la pròrroga del pressupost del govern

  Martín considera que hi ha una "manca de lideratge" per part de Pellicer i el seu equip, que estan exercint un "govern de fi de cicle"

  temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

  Després de l’anunci del govern municipal de Reus de prorrogar el pressupost i congelar els impostos, les reaccions no han trigat a arribar. El primer grup a pronunciar-se ha estat el PSC de Reus. El portaveu socialista ha denunciat la manca de diàleg del govern, que “no ha donat l’oportunitat de parlar a l’oposició” respecte al pressupost. Martín ha catalogat de “covardia política” la gestió de Pellicer i el seu equip perquè, segons ha apuntat el socialista, l’oposició no té un expedient del pressupost per poder posicionar-se.

  “Manca de lideratge, govern de fi de cicle i esgotament polític”. Amb aquestes paraules s’ha referit Martín al govern de Pellicer davant la pròrroga del pressupost i la congelació dels impostos. El portaveu socialista interpreta aquesta acció com una nova estratègia de l’equip de govern per tal de “no arriscar-se a perdre”, fent referència a la possibilitat que no comptés amb el suport de la majoria per aprovar el pressupost. Tenint en compte que el govern de Pellicer ja ha esgotat el recurs de la moció de confiança en aquesta legislatura, els socialistes atribueixen aquesta mesura a un nou intent de Pellicer per esquivar l’oposició; és el que Martín ha catalogat com a “covardia política”.

  Martín també s’ha mostrat molt sorprès pel fet que “Reus no disposarà d’un expedient de pressupost”, ja que “l’alcalde considera que no cal”. “És inaudit” i “inexplicable”, ha dit el portaveu del PSC. “No pot haver-hi un posicionament de l’oposició si no hi ha expedient”, ha continuat, fent referència a les declaracions del regidor d’Hisenda, Joaquim Enrech, quan parlava de “la demostrada falta de voluntat d’entesa dels grups municipals”. En aquest sentit, el socialista ha assegurat que “el govern ha aparentat ser un govern de diàleg” i ha denunciat que no han donat l’oportunitat de parlar a l’oposició: “les línies vermelles són les que té el senyor Enrech, que ni tan sols vols parlar amb l’oposició”. Per això, Martín parla d’una “absència de projecte” del govern de Pellicer. “Els debats que hem mantingut amb el govern mai no han estat estèrils, sempre han estat profitosos”, ha reblat.

  Un “pla estratègic pel 2020”

  Durant la seva intervenció, el portaveu del PSC a Reus i candidat a l’alcaldia de Reus en les eleccions de 2019 ha anunciat que treballarà perquè la ciutat disposi d’un pla estratègic de cara al 2020, de manera que el pressupost s’elabori en funció d’aquest. “No es pot fer un bon pressupost sense tenir abans un Pla d’acció municipal”, ha manifestat.

  D’altra banda, el socialista també ha assegurat que durant aquests darrers 8 mesos de mandat, el seu grup estudiarà qualsevol iniciativa que pugui pal·liar els “efectes negatius” que es derivaran de “no tenir pressupost”, segons ha apuntat. L’estratègia del PSC passaria per obrir diàleg amb la resta de grups de l’oposició per activar “propostes d’acord” que permetin tirar endavant iniciatives tant a nivell social com d’Ajuntament. “Si l’estratègia de l’alcalde és que l’oposició estigui inactiva els 8 mesos que queden per acabar el mandat, no se’n sortirà”, ha assegurat Martín, que ha conclòs que “el 2019 no serà un any perdut per la ciutat”.