El PP denuncia la falta de diàleg de l’equip de govern amb el sector hostaler de la ciutat

  temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts
  El portaveu del PP, José Luis Martín, amb el President de la Associació d’Empresaris d’Hostaleria de Tarragona, Javier Escribano. CEDIDA.

  Aquest matí el portaveu del Grup Municipal del Partit Popular, José Luis Martín, s’ha reunit amb el President de la Associació d’Empresaris d’Hostaleria de Tarragona, Javier Escribano, per tractar la problemàtica que envolta l’ordenança de les terrasses que l’equip de govern format per ERC i ECP estan preparant. En cas de ser aprovada al Plenari, “suposarà el tancament de nombrosos negocis de la ciutat en un moment en el que l’hostaleria, juntament amb el comerç i el turisme han de ser especialment impulsats, i no ofegats i perseguits”, ha afirmat el conseller Martín.

  El Grup Municipal del Partit Popular de Tarragona denuncia la falta de diàleg de l’equip de govern amb el sector hostaler de la ciutat, “al que no han deixat participar a les comissions d’estudi de la nova ordenança. Els propietaris de bars i restaurants mai s’han negat a l’ordenació de l’espai públic, a l’equilibri amb la convivència veïnal ni a l’enduriment de sancions en cas d’incompliment. Són els principals afectats i els que tenen una visió més acurada de com es pot millorar la regulació de les terrasses. Exigim que formin part de les comissions que estan debatent aquesta normativa. És incomprensible que l’alcalde Ricomà i els seus socis vulguin donar l’aparença de que la ‘participació ciutadana’ és prioritària per a ells i, en canvi, actuïn d’esquenes al propi sector” .

  D’altra banda, durant la reunió el conseller Martín i el President de l’AEHT també han tractat la mesura que pretén que els locals només puguin tindre un 50% de l’espai del seu aforament interior com a terrassa. “Estem absolutament en desacord amb una mesura simplista i injusta que no contempla la complexitat de les terrasses de diferents carrers, zones i barris de la ciutat”, ha manifestat el conseller Martín. I ha afegit: “Des del Partit Popular de Tarragona ens oposarem i presentarem les al·legacions necessàries per aturar una decisió política que ofega als empresaris del sector serveis i que provocarà una davallada de l’activitat econòmica a Tarragona, acomiadaments de personal, així com la configuració d’una ciutat mediterrània però deserta i sense vida”.

  Finalment, el portaveu popular ha reiterat la seva oposició a que la Presidenta de l’esmentada comissió sigui una consellera que, “en la seva declaració d’interessos deixa palesa una incompatibilitat clara per assumir competències en aquesta matèria”.