El ‘Pas a Pas’ inicia la temporada superant el centenar caminadors

  El programa pretén ajudar a crear una cultura social d’exercici físic moderat, especialment entre les persones grans

  Aquest dimecres, 4 d’octubre, a les 9:00 h a la Plaça de Prim de Reus comença la 14a edició del Programa “Pas a Pas”. Un any més, es renova la col·laboració entre la Regidoria de Salut de l’Ajuntament de Reus i l’Institut Català de la Salut (ICS), i aquest any s’incorpora un tècnic titulat en educació física.

  El Pas a Pas, liderat per diferents professionals d’infermeria dels Equips d’Atenció Primària ubicats al CAP Sant Pere, Llibertat i Horts de Miró, disposa de quatre grups de caminadors que, en total, aquest any passen del centenar de participants. Els caminadors, després de passar els tests de salut programats pels professionals sanitaris, caminaran dos dies a la setmana, amb diferents recorreguts d’una hora. El tècnic en educació física de la Regidoria de Salut dirigirà l’activitat física que es complementarà amb estiraments, higiene postural i seguiment de l’estat físic. En total, des d’aquest dimecres, 4 d’octubre, fins al mes de juny de 2018, es realitzaran 68 caminades i s’acumularan un total de més de 500 kilòmetres.

  Més que activitat física
  Però el “Pas a Pas” no és només una activitat física moderada. Els caminadors també tenen l’oportunitat de conèixer les rutes turístiques i culturals de Reus, amb visites a museus i llocs d’interès patrimonial i històric de la ciutat. A més, els participants reben formació amb cursos de salut.

  El “Pas a Pas” també és un programa comunitari que ajuda a la socialització de pacients que, en alguns casos, són persones que, gràcies a aquest programa, creen amistats i una rutina setmanal per sortir i socialitzar-se. Un altre objectiu d’aquest programa és que els grups de caminadors es tornin autònoms, per tant, que no necessitin el monitoratge dels professionals sanitaris. Per tant, el “Pas a Pas” pretén ajudar a crear una cultura social d’exercici físic moderat, especialment entre les persones grans.

  Aquest programa forma part d’un estudi de recerca i ha assolit, en els darrers anys, diversos premis, ha participat en congressos i ha estat publicat en revistes científiques.