El Parc de Nadal aposta per les activitats exteriors i un canvi de model en els preus

  Enguany l'eix temàtic girarà al voltant dels jocs i la dansa, i la vessant solidària del Parc serà la gran protagonista

  temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts
  Jordi Bros i Josep Cuerba presenten el Cartell del Parc de Nadal 2019.

  El Parc de Nadal de Reus, que és considerat el més veterà de la demarcació, engega la seva 47a edició amb moltes novetats i canvis. El Parc obrirà les seves portes el proper 27 de desembre, i tindrà el joc i el ball com a eixos temàtics principals. Es podrà visitar fins al 4 de gener, de 15h a 21h, excepte el 31 de desembre (fins les 20h) i l’1 de gener, que romandrà tancat.

  Aquest cop comptarà amb la presència d’una seixantena d’entitats, organismes i empreses, que organitzaran unes 80 propostes. El Parc ocuparà els 6.000 metres de l’espai cobert de la Fira de Reus, al Tecnoparc, i s’ampliarà la zona exterior del recinte. La ludoteca infantil, els tallers i les activitats esportives es complementaran amb actuacions, cercaviles i una zona d’atraccions.

  L’eix temàtic s’ha escollit en el marc de la Ciutat del Bàsquet Català i de l’any Roseta Mauri, i pretén  potenciar el ball i els jocs, en especial el bàsquet. Per això, el Parc ha habilitat unes pistes de bàsquet a l’exterior i ha organitzat tallers de dansa, dirigits per la Coordinadora de Dansa de Reus i la Coordinadora de Danses Tradicionals de Reus. A més, les escoles Artis, centre de Lectura i Escola Nuria Diez duran a terme diverses actuacions.

  Cap nen sense joguina

  Com cada any, la vessant solidària del Parc de Nadal tindrà un protagonisme essencial. L’organització ha posat a la disposició dels visitants un servei d’acompanyament i suport a aquelles persones amb necessitats especials, perquè puguin gaudir l’experiència. A més, les entitats Fundació Noelia, Associació Supera’t i el Càmping Serra de Prades, que col·labora amb l’AFANOC, tindran un espai per divulgar la seva tasca. D’altra banda, en l’edició d’aquest 2019 el Parc col·laborarà amb la campanya de la SER, “Cap nen sense joguina”, per la recollida solidària de joguines per aquells infants sense recursos.

  Canvi de model en els preus

  Amb l’objectiu de trobar una fórmula més ponderada a l’hora d’aplicar les tarifes del parc, s’ha optat per rebaixar el preu de l’entrada dels infants de 5 a 3 euros (amb l’IVA inclòs) i la d’aplicar el mateix preu als acompanyants amb el doble objectiu d’incentivar la presència de més infants i la de garantir un efectiu control d’accés a les instal·lacions.

  També aplicarà descomptes a famílies nombroses o monoparentals, titulars de targeta acreditativa de persones amb discapacitat, titulars del Carnet Jove o la Targeta Jove de l’Ajuntament de Reus o de la Targeta daurada. Aquests tindran un import de 2’50€, el mateix que si es compren 10 o més entrades.

  Transport

  Reus Transport posarà a disposició dues línies d’autobús. A més de la L50 que ofereix habitualment la connexió cada hora, també s’hi podrà arribar amb la L81, que unirà la Plaça de la Llibertat amb l’edifici Tecnoparc amb una freqüència de 30 minuts. El servei funcionarà de 14:30h a 21:45h, del 27 de desembre al 4 de gener. El dia 31 l’últim servei serà a les 20:17h.

  A més, la societat Municipal Reus Mobilitat i Serveis oferirà les dues plantes d’aparcament soterrani i preus públics, a un màxim de 2€ l’hora.