El Pacte per l’Ocupació del Garraf fa seguiment de les mesures implementades

    L'exalcaldessa de VNG en destaca l'objectiu de coordinar esforços i evitar duplicitats en les polítiques comarcals

    Imatge d'integrants del Pacte, ahir a la Masia en Cabanyes. Cedida

    Les institucions i agents econòmics i socials de la comarca que integren el Pacte per l’Ocupació del Garraf 2018-2020, es van reunir ahir dijous, amb l’objectiu de fer seguiment i valoració del primer any d’implementació. Durant l’acte es van presentar una desena de mesures que ja s’estan desenvolupant a la comarca per al foment de l’ocupació, com per exemple el programa integral per a la inserció laboral de persones amb dificultats o els programes de transició escola-treball, que coordina l’Institut Municipal d’Educació i Treball (IMET) de Vilanova i la Geltrú.

    L’exalcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Neus Lloveras, va valorar el Pacte com un instrument estratègic per al Garraf, que fomenta la promoció de polítiques conjuntes i la coordinació dels recursos existents al conjunt del territori. “És un instrument que ens encamina a eliminar duplicitats de funcions i a ser més eficients, amb el Consell Comarcal com a ens aglutinador”, va afirmar.

    El Pacte contempla 18 mesures, per assolir els objectius de coordinació entre diferents actors en matèria d’ocupació; l’optimització dels recursos i potencialitats de la comarca; la direcció dels recursos formatius i ocupacions a les activitats que estan generant ocupació a la comarca; la lluita contra la precarietat laboral i la temporalitat; i el foment d’un mercat laboral més inclusiu i lliure de discriminacions de gènere.