El Morell homenatja la seva gent gran

  Fins a 450 persones es van donar cita en la tradicional jornada festiva dedicada a la gent gran, en reconeixement al valor humà que aquesta sempre ha aportat i aporta al municipi

  L’Ajuntament del Morell va dur a terme aquest passat diumenge un dels actes més arrelats i participats del municipi, com és la festa en homenatge a la gent gran del poble.

  En aquesta ocasió, el merescut homenatge als jubilats i pensionistes morellencs va reunir fins a 450 participants, que van ser els protagonistes d’un acte a través del qual l’ajuntament, en nom de tot el municipi, reconeix la tasca feta i el valor humà aportat per la gent gran del Morell.

  Com de costum, aquesta festa va donar inici a l’església parroquial amb una recepció als assistents i, tot seguit, amb la missa musicalment acompanyada per la Coral Guspira. En acabar l’acte litúrgic, els 450 assistents van protagonitzar la tradicional fotografia de família tot just abans de dirigir-se al Pavelló Municipal, on homenatjats i representants municipals van compartir un àpat de germanor. L’Ajuntament del Morell, responsable de l’organització de la festa a través de la seva regidoria de Benestar Social, va posar a disposició dels assistents un servei de transport fins al Pavelló per a aquelles persones amb mobilitat reduïda. A més, també van servir el dinar a casa a aquelles persones que no es van poder traslladar ni participar de la festa.

  Durant la celebració, el consistori va retre un merescut homenatge als matrimonis que enguany celebren les seves noces d’or, així com a la parella de jubilats més gran i a la més jove, a més de distingir a una veïna del municipi que enguany celebra els seus 103 anys de vida, entre altres homenatges. En acabar el lliurament de reconeixements, tots els assistents van poder gaudir d’un ball popular i van berenar coca i xocolata. La jornada va estar marcada pel bon ambient i la diversió que es van allargar fins ben entrat el vespre.

  Aquesta festa d’homenatge a la gent gran constitueix el moment culminant de l’atenció del consistori i, per extensió, del municipi amb els seus veïns i veïnes de més edat. Una acció que es veu completada amb l’extensa varietat d’activitats i cursos adreçats a aquest col·lectiu que l’Ajuntament organitza al llarg de l’any, com ara els cursos de ioga, gimnàstica, balls i activitats lúdiques, així com l’aula d’extensió universitària per a la gent gran, entre moltes altres propostes que ara, a les acaballes de l’estiu, veuen la llum en una nova edició que promet oferir estones de lleure de qualitat a la gent gran del Morell.