El grup Dones de Lleida es nega a reunir-se amb el subdelegat del govern a Lleida

  L'entitat recorda a Crespín que "va agredir una dona que es manifestava legítimament davant del Museu de Lleida"

  Imatge de la trobada del subdelegat del govern espanyol a Lleida, José Crespín, amb entitats i associacions feministes i a la qual ha declinat assistir el grup de Dones de Lleida, celebrada el 14 de novembre del 2018. (Horitzontal)

  El Grup Dones de Lleida ha rebutjat la invitació que els ha fet arribar el subdelegat del govern de l’Estat a Lleida, José Crespín, per participar en una trobada per parlar sobre la violència masclista. A través d’una carta, l’agrupació ha recordat a Crespín que “va agredir una dona que es manifestava legítimament davant del Museu de Lleida” quan era cap de gabinet d’alcaldia d’Àngel Ros. Dones de Lleida considera que “no pot asseure’ns a parlar de com afrontar la violència de gènere amb qui no practica el respecte cap a les dones i el dret a la llibertat d’expressió”. El subdelegat havia convidat aquest dimecres a una trobada, que s’ha celebrat aquest matí, a diferents associacions, entitats i organitzacions lleidatanes, entre les quals Dones de Lleida, que treballen per l’empoderament de les dones, la igualtat i contra la violència de gènere.
  Dones de Lleida també manifesta en la carta de resposta que ha fet arribar a Crespín que es començarà “a creure” que el govern espanyol té com a prioritat les polítiques d’igualtat i la lluita contra les violències masclistes “quan les doti dels recursos necessaris i compleixi amb el finançament pendent”. L’agrupació també li demana que la subdelegació del govern de l’Estat a Lleida es “prengui seriosament que és i que suposa la violència de gènere”, cosa que només considera possible “si les persones que hi ha al capdavant de l’àrea d’igualtat i serveis socials creuen en els drets i la igualtat de les dones”. En aquest sentit, l’entitat sosté que “mantenir responsables de l’antic govern del PP en aquesta àrea mostra tot el contrari”.

  Des del grup de Dones Lleida han traslladat a José Crespín que estan obertes a “treballar per implantar polítiques de gènere que lluitin contra la violència masclista”, però consideren que un acte com el d’avui “del tot improvisat i sense ordre del dia, no és la manera”.

  Crespín obre un cicle de trobades amb el teixit associatiu de la ciutat de Lleida

  El subdelegat del govern de l’Estat a Lleida ha mantingut aquest matí una trobada amb diferents associacions i entitats feministes de la capital del Segrià que treballen per la igualtat i contra la violència de gènere, en el marc de la ronda de contactes que ha posat en marxa Crespín per conèixer de primera mà les demanades d’agents i entitats socials lleiatanes en diferents àmbits.

  La trobada ha comptat amb la presència de representants de Creu Roja, l’Associació Anti-Sida Lleida, CCOO, UGT, Violència Stop i l’associació A21, que han reclamat un treball més coordinat entre les administracions i que es destinin més recursos públics per fer front a un tema tant important com la violència de gènere.

  Crespín ha recordat que el govern de l’Estat “ja ha incrementat els recursos econòmics destinats a la lluita per la igualtat i contra la violència de gènere, destinant gairebé 13 milions d’euros a Catalunya en compliment del pacte d’Estat”. També ha fet referència a la necessitat de tornar competències als ajuntaments “perquè són els que estan més a prop dels casos i les persones, i s’hi destinaran més recursos econòmics”, ha assegurat.