Divendres, 19 d'abril de 2024
És notícia

El Festival d’Estiu de Tarragona es queda fora dels plans de l’Ajuntament

Avatar photo

L'Ajuntament es desentén de portar artistes famosos i aposta per un nou format més específic centrat en el teatre de caràcter internacional

Punt i final al Festival d’Estiu de Tarragona. El certamen, un dels més antics de l’Estat, que acostumava a portar artistes i grups famosos a la ciutat, s’ha redimensionat enguany en un format molt més específic, centrat en les arts escèniques. L’Ajuntament, emmirallant-se amb el festival Temporada Alta de Girona, vol potenciar exclusivament el Festival Internacional de Teatre de Tarragona (FITT), que programarà fins a una dotzena de produccions a mitjan juliol, i deixa en mans dels gestors privats l’opció de seguir contractant els noms més comercials -la Tàrraco Arena Plaça, per exemple, ja va anunciar l’actuació del cantant David Bisbal. “Era un sac foradat”, ha dit el regidor de Cultura, Josep Maria Prats. El Camp de Mart, que era un dels escenaris estrella, es troba en estat precari. Amb la supressió del Festival d’Estiu, el consistori s’estalviarà uns recursos -uns 110.000 euros-, que destinarà al Pla de Biblioteques i al foment de la lectura.
Aquesta és la màxima prioritat per a l’Ajuntament de Tarragona i el regidor de Cultura, Josep Maria Prats, no s’ha cansat de repetir que cal redistribuir millor els recursos públics, en comptes de gastar el pressupost en “fer oci” o “entretenir la gent”.

“El model de festival existent fins ara, i hereu dels primers que es van fer als anys setanta sota el nom de ‘Festivales de España’, no ha acabat d’arrelar dins de l’oferta cultural de la ciutat”, ha afegit el regidor de Cultura. “No era el nostre model”, ha insistit.

Convençut de la necessitat de prescindir d’un festival “generalista” que, malgrat el seu bagatge, no tenia prou singularitat, l’Ajuntament ha presentat aquest dimarts el nou model pel qual aposta, prenent de referència el festival d’arts escèniques de Girona.

De fet, El FITT ja existia, però és on ara el consistori hi centra el focus d’atenció -i uns 20.000 euros, que cobreixen una petita part dels 100.000 euros estimats de pressupost. “No anirem sedimentant propostes, en farem una, i de clara”, ha afirmat Prats.

Amb la particularitat d’oferir noves dramatúrgies en espais poc convencionals -des del circ romà al conservatori de música, passant per altres espais arquitectònics i algun exterior-, el festival portarà propostes de diverses disciplines, més enllà del teatre.

Si bé encara s’està treballant en el contingut del programa, s’ha avançat que entre deu i dotze companyies actuaran a la ciutat, del 10 all 23 de juliol. “Volem portar les millors dramatúrgies europees i internacionals”, ha garantit el director del FITT, Joan Negrié.

El certamen, que es feia cada dos anys, passarà a tenir periodicitat anual.
L’organització busca ara més línies de finançament per cobrir costos, a través d’ajuts d’administracions -de la Diputació de Tarragona i la Generalitat-, així com també d’entitats.

També es manté, com a programació de l’estiu, ‘La Setmana Cantant’, que es farà del 14 al 21 de juliol, i el projecte ‘El Liceu a la Fresca’. “Volem un model de festival especialitzat, singular i recolzat en la iniciativa privada”, ha conclòs el regidor de Cultura.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Gran expectació pel conte musical “Alícia al país de la música”

Notícia següent

Trens Dignes a les Terres de l’Ebre desconfia de les promeses fetes per Rajoy

Notícies relacionades