El documental “Tírala alta” recorda l’èxit de l’equip de futbol infantil femení de la Secció Esportiva AEM

  La presentació ha estat presidida per la secretària d’Estat per l’Esport, María José Rienda, i la consellera de Presidència de la Generalitat, Elsa Artadi

  La Llotja de Lleida ha estat l’escenari de la presentació oficial del documental ‘Tírala alta’, en què es recorda la gesta aconseguida la temporada 2016-17 per l’equip de futbol infantil femení de la Secció Esportiva AEM en guanyar el campionat on participava contra equips masculins. El títol del documental evoca la frase que l’entrenador va dir a la jugadora que, a manca d’un minut per acabar el darrer partit de la temporada, va llançar la falta que va suposar el gol de la victòria i de celebració de l’èxit al camp del Pardinyes.

  L’acte ha comptat amb la participació de la vicepresidenta primera de la Diputació, Rosa Pujol, i ha estat presidida per la secretaria d’Estat per a l’Esport, María José Rienda, i la consellera de Presidència de la Generalitat, Elsa Artadi. També hi han participat l’alcalde de Lleida, Fèlix Larrosa; el president de la Federació Catalana de Futbol, Joan Soteras; la delegada del Govern, Tere Cunillera, i el president de la S.E. AEM, Sergio González.

  Durant la seva intervenció, la vicepresidenta primera de la Diputació ha destacat que el documental ‘Tírala alta’ recull bona part de l’esperit d’aquest equip de joves jugadores que van creure en el que feien i en les seves possibilitats, superant i trencant molts tabús que, malauradament, encara existeixen a la societat i que també queden reflectits al documental.

  El documental fa un repàs històric de la formació de l’equip i l’impuls que se li va donar des de la pròpia entitat. La trama va posant sobre la taula diverses controvèrsies que apareixen durant la formació de l’equip, com la discriminació per sexe, els pensaments tradicionals i conservadors sobre el paper de la dona al món de l’esport, o els comentaris sexistes, entre d’altres.

  També fa una especial incidència en el record inesborrable de la figura del tècnic, Dani Rodrigo, lamentablement traspassat de forma quasi sobtada el passat mes d’agost a causa d’una greu malaltia que li havien diagnosticat tres mesos abans. En Dani era l’ànima d’aquest equip i una de les persones que més fort havia apostat pel futbol femení.

  De forma paral·lela s’explica també la necessària implicació de mares i pares en el projecte i com van viure aquella temporada èpica, així com el punt de vista de la directiva de l’entitat lleidatana.