El conseller d’Interior es reuneix amb la Diputació per analitzar la situació dels Bombers

La reunió ha servit també per fer balanç de les diferents mancances del cos de bombers de Lleida i per anunciar igualment reformes als parcs de Balaguer, Mollerussa i La Seu d’Urgell

Reunió del conseller d'Interior amb la Diputació. Imatge cedida

La presidenta de la Diputació de Lleida, Rosa Maria Perelló, s’ha reunit aquest divendres amb el conseller d’Interior, Miquel Buch, per tractar de la situació del col·lectiu de Bombers professionals i voluntaris de les comarques de Lleida.

La reunió, celebrada al Palau de la Diputació, ha comptat amb la participació també de la vicepresidenta primera, Rosa Pujol, així com de diversos presidents de consells comarcals; del delegat del Govern a Lleida, Ramon Farré; del director general de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvament, Manel Pardo; de la directora dels serveis territorials d’Interior a Lleida, Montserrat Messeguer; i dels portaveus dels grups polítics de la Diputació.

La trobada ha estat valorada molt positivament per Rosa Maria Perelló, que ha recordat que la reunió s’origina arran d’una iniciativa de la Diputació de Lleida, que al passat Ple de febrer va elaborar “una declaració institucional de recolzament a les necessitats i reivindicacions del cos de bombers professionals i voluntaris”, com també es va adquirir el compromís de sol·licitar una vista a la conselleria d’Interior, un compromís que finalment s’ha traduït “no en una visita a Barcelona, sinó que s’ha anat un pas més enllà amb la visita a Lleida de Miquel Buch per fer una trobada “amb tots els implicats”.

Per la seva part, el consell Buch ha explicat que “el Departament està preocupat per la situació de cos de Bombers perquè és complexa”, però ha remarcat “que s’hi està treballant des del primer dia” i ha recordat que “amb escassos tres mesos de legislatura vam fer una inversió total en el cos d’uns 5,3 milions d’euros”.

En aquest sentit, el titular del Departament ha valorat “que amb aquesta inversió no n’hi ha prou” i per això “cal que continuï el camí de recuperació de la inversió que durant molt de temps no s’ha pogut fer, equipant els Bombers amb el material que s’ajusta a la professionalitat del cos”.

A més, el conseller ha anunciat que, en el marc del Pla Estratègic 2017-2022 de la Direcció General de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments (DGPEIS) es preveuen un conjunt d’accions que s’estan duent a terme per renovar les infraestructures dels parcs.

En concret, respecte als equipaments de la regió d’emergències de Ponent, Buch ha incidit en que s’està treballant en el projecte de reforma del Parc de Bombers de Balaguer, de la Seu d’Urgell, Mollerussa i Seròs. Pel que fa a aquest últim, el conseller ha anunciat que el Departament hi destinarà 800.000 euros i que les obres començaran l’any 2020, en un espai diferent a on s’ubica actualment.

Prèviament a aquesta trobada, el conseller Buch va signar el Llibre d’Honor de la Diputació de Lleida a la Sala Viladrich.