El Consell de la Formació del Garraf orienta la Formació Professional com una primera opció

  El Consell, un cop més, va aconseguir la participació dels assistents per tal d'expressar els seus punts de vista, inquietuds i experiències diaries

  temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts
  Imatge del Consell. Cedida

  Promoguda per NODE Garraf, la tercera sessió de treball del fòrum sorgit al Pacte per l’Ocupació al Garraf, ahir va reunir a l’Institut Joan R. Benaprès de Sitges representants de la universitat, instituts de FP, centres de formació ocupacional, promotors de la formació contínua, sindicats, organitzacions empresarials i l’oficina de treball de la Generalitat, així com regidors, tècnics dels ajuntaments, consellers i tècnics del Consell Comarcal del Garraf, entre d’altres.

  Joan Lluís Espinós, director general de la Formació Professional Inicial i Ensenyaments de Règim Especial, va destacar un increment de l’oferta de formació professional pública, va exposar un pla de millora dels resultats educatius per tal de combatre l’abandonament prematur escolar, un pla de formació intensiva pel professorat relatiu al seu àmbit acadèmic, va explicar la forma amb què els centres poden optar a les ajudes i subvencions pels plans de formació DUAL, va incentivar a que més centres puguin accedir a la certificació ISO i EFQM a través d’un pla de qualitat i millora contínua subvencionat pel Fons Europeu i, per últim, va presentar un nou model curricular per treballar les empreses i els centres de forma colaborativa en la competitivitat dels alumnes. Pel que fa al pressupost des del departament i pel proper exercici 2020 es preveu un creixement semblant al que s’hi ha d’afegir l’oferta pública no presencial.

  També va participar Montserrat Domingo, directora dels Serveis Territorials d’Educació a Barcelona, fent èmfasi en que l’orientació a l’alumnat és bàsica per escollir una bona formació professional. En el mateix sentit, és igual de rellevant la coordinació entre l’oferta i la demanda, d’una banda els centres d’ensenyament donen a conèixer les necessitats de la demanda d’alumnes i, d’altra banda, l’Administració pública ha de conèixer les necessitats de l’empresariat del territori per tal de lligar-les amb les sortides professionals.
  Va destacar que la comarca del Garraf ha aconseguit més cicles formatius, concretament, 4 nous graus entre els que destaca la mecatrònica industrial.