El Consell Comarcal del Garraf en contra de l’increment dels peatges de l’autopista C-32

    El govern del Consell Comarcal del Garraf sol·licita a la Generalitat de Catalunya que agilitzi els treballs per implantar altres mètodes de finançament i pagament, i que es posin en execució el més aviat possible

    El govern del Consell Comarcal del Garraf rebutja, un cop més, el  preus aprovats per part de la Generalitat de Catalunya, que afecten les tarifes de l’autopista C-32 amb increments de més del 2%, i que van entrar en vigor ahir 1 de gener.

    L’aprovació d’aquests nous preus que afecten les dues barreres de la C-32, la de Cubelles i la de Vallcarca, no és una decisió positiva per al Garraf. L’Estudi dels efectes dels peatges de la C-32 al Garraf i al Baix Penedès, encarregat pel Consell Comarcal del Garraf i presentat el setembre de 2018, posa en evidència l’esforç econòmic que penalitza la ciutadania i les empreses del Garraf i del Baix Penedès en comparació amb altres comarques, sense que hi hagi una altra via que suposi una alternativa segura.

    Des del Garraf es manté la ferma reivindicació que aquesta infraestructura estigui al servei del territori, de la ciutadania i de les seves empreses, amb preus justos per a accedir a l’àrea metropolitana, per trencar finalment amb el greu desequilibri que suposa tenir una autopista en un territori que cada cop és més inaccessible. Cal recordar que aquesta comarca té una de les taxes d’atur més elevades i que les inversions al territori són insuficients.

    En aquest sentit, el govern del Consell Comarcal del Garraf sol·licita a la Generalitat de Catalunya que agilitzi els treballs per implantar altres mètodes de finançament i pagament, i que es posin en execució el més aviat possible per tal d’acostar-nos a una situació d’equilibri i igualtat territorial en l’ús de l’autopista.