El Col·legi de Graduats Socials de Tarragona incorpora 21 nous col·legiats

  Prop de 250 persones, entre col·legiats, membres d’empreses col·laboradores i autoritats, van prendre part en el sopar

  temps lectura-Temps de lectura: 3 minuts

  El Col·legi de Graduats Socials de Tarragona disposa de 21 nous col·legiats després que el passat divendres es fes l’acte d’imposició de togues i de jurament dels nous col·legiats exercents. Aquest és un acte que se celebra cada dos anys i que serveix per donar la benvinguda als membres que s’incorporen a aquesta institució. Durant la d’imposició de togues, la presidenta del Col·legi de Graduats Socials de Tarragona, Anna M. Asama, va destacar “la bona salut que té el Col·legi de Graduats Socials de Tarragona, la qual cosa es demostra perquè amb l’acte celebrat enguany, s’han incorporat gairebé el doble de col·legiats que en els anys anteriors”.

  Aquest acte institucional del Col·legi de Graduats Socials de Tarragona va comptar també amb l’assistència de la magistrada de la Sala IV del Social del Tribunal Suprem, Rosa M. Virolés, i del magistrat del Jutjat del Social número 3 de Tarragona, Francisco Javier Sánchez Icart, entre d’altres.

  Finalitzada la imposició de togues, va ser el torn per a un altre dels actes rellevants del Col·legi de Graduats Socials. Es tracta del Sopar Col·legial en el que hi van prendre part prop de 250 persones entre col·legiats, membres d’empreses col·laboradores, acompanyants i autoritats. Durant aquest sopar anual, que se celebra a finals d’any per felicitar també les festes nadalenques als assistents, es va fer entrega d’una quarantena de distincions entre els membres del Col·legi.

  Els reconeixements atorgats en el marc d’aquest sopar es concedeixen sempre en funció dels anys de col·legiació dels membres, així es van lliurar distincions a aquells que porten 15, 20, 25, 30, 35, 45 i 50 anys de col·legiació ininterrompuda. Enguany també es va lliurar la Medalla als Serveis Distingits, en la categoria d’Or, que s’entrega a alguna persona rellevant per al col·lectiu dels graduats Socials i que a més, estigui estretament vinculada a l’activitat del Col·legi de Graduats Socials de Tarragona. En aquesta ocasió, aquesta distinció es va concedir a Javier Hernández, president de l’Audiència Provincial de Tarragona. Durant el seu discurs, Hernández va agrair “profundament i emocionadament aquest reconeixement, pel que suposa de posar en valor el treball de jutges i magistrats”. Així mateix, Hernández va recordar que fa nou anys que va accedir al seu actual càrrec, “un temps durant el qual he comptat sempre amb l’ajuda i la col·laboració dels Col·legi de Graduats Socials, que lògicament sempre ha defensat els seus interessos però que mai s’han contraposat als interessos generals”.

  I és que, en paraules del president de l’Audiència Provincial, “aquests nou anys han estat els més difícils de la judicatura social, perquè la crisi ha provocat un allau de demandes de justícia que han col·lapsat els serveis de justícia. Sense més recursos i amb moltes dificultats, el sistema ha respost. S’ha continuat garantint els drets, molt més que abans i, en definitiva, crec que la jurisdicció social ha donat un gran exemple de servei públic”.

  El sopar col·legial va comptar també amb la presència del secretari general del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, Josep Ginesta, qui va afirmar que “el treball és la millor política social que pot aplicar un país. El treball és i ha de ser un element troncal d’integració social, en tant que genera autonomia, confiança, relacions socials, possibilitats d’emancipació, etc”. Amb tot, va matissar que “no n’hi ha prou que hi hagi treball. Aquest ha de ser de qualitat per garantir sous dignes i possibilitats als treballadors”.

  En aquesta línia, Ginesta va “demanar als graduats socials que col·laboreu amb nosaltres en garantir que el treball sigui digne i de qualitat”.

  Per la seva banda, la presidenta del Col·legi de Graduats Socials de Tarragona, Anna M. Asama, va centrar el seu discurs en el lema que donava títol al sopar, ‘El Col·legi ets tu’. En aquest sentit, la presidenta va destacar que “tots i cada un dels col·legiats contribueixen, amb la seva actitud, participació, implicació i compromís, a fer créixer l’èxit del Col·legi. Tots i cadascun dels que sou aquí avui, teniu un valor únic, perquè el Col·legi és el resultat de la tasca i la vàlua de les persones que l’integren”. És per això que va emplaçar als col·legiats a “ser optimistes, participar en la vida col·legial i mantenir-se oberts a qualsevol novetat que hi pugui haver, perquè amb una actitud així, sense dubtes, el nostre Col·legi també es veurà beneficiat”.

  Els parlaments de les autoritats van posar punt i final a aquesta nova edició del sopar del Col·legi de Graduats Socials en la que també hi van prendre part la Magistrada de la Sala IV del Social del Tribunal Suprem, Rosa M. Virolés; el president del Consell de Graduats Socials de Catalunya, Carlos Berruezo; el magistrat del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, Carlos Hugo Preciado; el degà de la Facultat de Ciències Jurídiques de la URV, Antoni Pigrau; el delegat del Govern de la Generalitat a Tarragona, Òscar Peris; i el secretari general de la Subdelegació del Govern a Catalunya, Carlos Miranda Ruiz, entre d’altres.