El Castell dels Templers de Gardeny estrena nova activitat familiar

  "Contes i llegendes sobre les nostres cançons”, a càrrec de la soprano Marga Mingote, és una proposta poètica i musical per acostar el públic al món de la lírica popular

  Turisme de Lleida estrena aquest diumenge una nova proposta familiar al Castell dels Templers de Gardeny. “Contes i llegendes sobre les nostres cançons”, a càrrec de la soprano Marga Mingote, és una proposta poètica i musical per acostar el públic al món de la lírica popular. El repertori inclou cançons tradicionals que parlen de personatges, històries, contes i llegendes que se situen a l’època medieval. A través d’una dona poetessa i músic, s’acosta el visitant al móm de les princeses, les fades o els cavallers per passar una estona amb relats musicats.

  L’activitat val 5 euros i és gratuïta per als menors de 13 anys. Es faran dos passis, a les 11 h i a les 12, a l’església del castell. S’ha de fer reserva prèvia, ja que les places són limitades

  Dins del calendari de tardor, continuen les visites a aquest espai patrimonial per reviure la realitat dels templers a través de La Poderosa Comanda de Gardeny (12 i 28 d’octubre; 1 i 25 de novembre, i 6 i 23 de desembre), i el Templer per 1 dia (14 d’octubre, 11 de novembre i 9 de desembre). Les visites guiades tenen un preu de 5 euros (gratuïtes per als menors de 13 anys)

  L’objectiu del programa d’activitats que organitza Turisme de Lleida és ajudar a descobrir l’essència cultural de la ciutat i la seva història. Així, també ofereix als visitantsuna dotzena de rutes per la ciutat, visites a punts concrets i rutes a la carta.

  Cal destacar la col·laboració público-privada en aquestes iniciatives, ja que diverses empreses -Nomon Turisme Cultural, Sirga i Laia Terés i Marga Mingote- s’encarreguen de fer les visites guiades i les activitats, adreçades principalment al públic familiar de Lleida i de fora de la ciutat.

  Bus Turístic fins al 14 d’octubre

  El Bus Turístic acabarà la temporada el diumenge 14 d’octubre. Així, encara es pot gaudir del servei durant aquesta primera quinzena, amb la ruta històrica, que té sortides a les hores en punt de les 11 a les 13 h i de les 16 a les 19 h. El trajecte té parada al Castell de Gardeny i els viatgers tenen l’entrada gratuïta.