El Carilló del Mercat Central protagonitza el barret de Santa Tecla 2018

  A partir d'aquest divendres, 31 d'agost, i fins al 22 de setembre, es podran adquirir els productes de la festa tarragonina a l'espai de la Teca i la Meca del Mercat

  Santa Tecla ja té enllestit el seu marxandatge poc menys d’un mes abans de l’inici de les festes. El barret de palla de Santa Tecla, producte exclusiu del Mercat Central, estarà dedicat enguany al Carilló que s’espera que es pugui inaugurar durant els dies d’aquesta festivitat. Per això, tot i haver-hi quatre models diferents del barret, la cinta serà la mateixa on apareixeran els sis elements del seguici que són també protagonistes al Carilló. Com és habitual, també estaran disponibles altres productes del marxandatge com la samarreta, la motxilla, el got o el mocador i es podran començar a adquirir, juntament amb el popular barret, a partir del divendres, 31 d’agost, tant al Mercat Central com també al Mercat de Torreforta.

  “Hem volgut fer un homenatge a qui serà el protagonista de la façana del Mercat”, ha dit la consellera de Comerç i presidenta d’Espimsa, Elvira Ferrando. L’Àliga, el Lleó, la Negrita, el Gegant Moro, la Geganta Vella i el Nano Capità, protagonistes del Carilló ho són també del tradicional barret de Santa Tecla, el producte del marxandatge de les festes tarragonines de venda exclusiva al Mercat. Ferrando ha destacat també la càrrega social del barret, ja que el muntatge de les cintes que decoren aquest ha estat confeccionat per les persones internes del centre penitenciari Mas d’Enric. “Em fa, particularment, molt de goig”, ha assegurat la consellera.

  Comprar al Mercat té descompte en el merxandatge

  De nou, “el Mercat ha volgut ser un element vital de Santa Tecla”, en paraules de Ferrando, on es vendran els productes del marxandatge de Santa Tecla a l’espai fix de la Teca i la Meca des del pròxim divendres, 31 d’agost, i fins al 22 de setembre. A més, els paradistes posaran a disposició dels seus clients tiquets de descompte que suposaran un estalvi d’entre 1 i 3 euros en la compra dels productes de Santa Tecla.

  El Mercat de Torreforta participa i demanda la seva revitalització

  No només això, sinó que El Mercat de Torreforta també disposarà d’un punt fix de venda del marxandatge amb l’objectiu “d’acostar les festes als barris”. Tot i això, el representant d’aquest equipament, Lluís Barceló, ha reclamat la revitalització i “totes les facilitats que pugui donar l’Ajuntament” perquè el panorama actual del Mercat, amb moltes persianes baixades, canviï. “Hi han moltes parades tancades”, ha explicat Barceló, que ha exposat la complicada situació per la qual passa el Mercat de Torreforta, cada vegada amb menys parades obertes.

  “Estem intentant buscar la fórmula”, ha assegurat Ferrando. La consellera de comerç ha mantingut que s’està treballant per solucionar aquesta situació, tot dirigint-se al representant d’aquest i ha animat a “comprar productes de km0” per enfortir el comerç local i revertir situacions com la que viu actualment el Mercat de Torreforta.

  El Mercat obrirà fins a la mitjanit per primera vegada

  Una altra de les iniciatives que situarà al Mercat com un dels espais festius de Santa Tecla serà la nova proposta del ‘Mercat de Nit’. Enguany, per primer cop, el Mercat Central mantindrà les seves portes obertes fins a la mitjanit. “Som 16 parades que hem decidit arriscar-nos”, ha explicat el representant de l’Associació de Venedors del Mercat, Magí Rovira. Durant aquesta nit del 15 de setembre, es donarà “l’oportunitat de tastar els nostres productes d’una forma diferents”, segons Rovira, que tot i que ha apuntat que es tracta d’una prova pilot, els venedors confien que “funcionarà”. Cadascuna de les parades participants oferirà “unes 5 tapes” amb preus entres els 2 i 4 euros. A més, hi haurà música en directe que amenitzarà la nit, a càrrec de Joan Reig -de les 20h a les 22h– que canviarà els plats de la bateria pels de punxar amb una sessió de pop català dels 60 i posteriorment de la mà del DJ Lupo que ambientarà la nit amb funk, disco i soul.