El ‘capgròs’ de Rajoy desembarca a Lleida en el seu viatge per a les persones refugiades

  A tota la província de Lleida, el nombre de persones acollides és només d’11, quantitat que arriba a 217 a tota Catalunya.

  temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

  Un ‘doble’ del President del Govern Mariano Rajoy visitarà demà Lleida com a part del viatge simbòlic que està recorrent per tota Espanya fins a completar els 5.053 kilòmetres que equivalen a la distància que existeix entre Damasc i Madrid.

  Quan falten 6 dies perquè finalitzi el termini en que el Govern es va comprometre a acollir 17.337 persones refugiades, Oxfam Intermón denuncia que falta per complir-se el 88,56% d’aquesta quota: 15.354 persones han d’arribar encara a Espanya.

  A Catalunya només han arribat 214 persones refugiades, 11 d’elles a la província de Lleida, una quantitat ridícula que demostra la manca de voluntat política d’un Govern que assegura que fa tot el possible per portar a aquestes persones però que té moltes dificultats perquè és un procés complex. Però llavors, ¿per què països com Portugal superen el 40% de la seva quota i Espanya no arriba ni al 15%? Les excuses són inacceptables.

  A més, el Govern no ha fet els seus deures per reformar un sistema d’asil que és antiquat i insostenible davant del creixement de les sol·licituds a Espanya: des de 2,013, s’han multiplicat gairebé per quatre.

  Per exigir-li al Govern el seu compromís, el ‘capgròs’ de Mariano Rajoy va emprendre un viatge per Espanya i els equips d’Oxfam Intermón no han deixat de recollir signatures. A data 18 de setembre s’ha fet una denuncia davant de la Comissió Europea. Tot això, per pressionar al President a complir el seu compromís abans del 26 de setembre, quan expira el termini d’acollida pactat amb la UE.

  L’acció la impulsen diverses entitats que treballen a Lleida per les persones refugiades, entre les quals Lleida pels refugiats, Amnistia Internacional, Pau i Solidaritat, CCOO Terres de Lleida, Oxfam Intermón i la Coordinadora d’ONGD i aMS de Lleida.