El Banc d’Espanya: un espai obert per al coneixement i la ciutadania

    Tarragona convertirà el Banc d’Espanya en un centre cultural de difusió de l’activitat científica

    L’edifici del Banc d’Espanya de Tarragona, tancat al públic des del 2003, es transformarà en un centre cultural de divulgació de l’activitat científica que es fa a la ciutat. El govern municipal ha presentat aquest dimecres el full de ruta, que comptarà amb la participació de tres centres de recerca amb seu a la ciutat: l’Institut Català de Paleoecologia Humana i Evolució Social (IPHES), l’Institut Català d’Investigació Química (ICIQ) i l’Institut Català d’Arqueologia Clàssica (ICAC).

    La intenció de l’Ajuntament de Tarragona és convertir l’antic edifici neoclàssic de la Rambla Nova en un equipament obert a la ciutadania i garantir una proposta interactiva i de transferència de coneixement. Enguany, el consistori invertirà aquest any uns 35.000 euros en recuperar i remodelar els jardins, i posteriorment obrirà un concurs públic per definir la proposta definitiva del projecte.

    Un espai obert per la ciutadania

    Tot i que encara és aviat per definir el model que se seguirà per incloure a la ciutadania dintre del projecte, l’Ajuntament de Tarragona ha mostrat la voluntat de fer a la gent una peça clau per la formulació. En aquest sentit, els ciutadans podràn ajudar a escollir el nom de l’espai i, quan el projecte es tregui a concurs públic, es valorarà positivament la inclusió d’elements i eines de participació ciutadana com a punts forts.