El Banc d’Espanya: un espai obert per al coneixement i la ciutadania

    Tarragona convertirà el Banc d’Espanya en un centre cultural de difusió de l’activitat científica

    temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

    L’edifici del Banc d’Espanya de Tarragona, tancat al públic des del 2003, es transformarà en un centre cultural de divulgació de l’activitat científica que es fa a la ciutat. El govern municipal ha presentat aquest dimecres el full de ruta, que comptarà amb la participació de tres centres de recerca amb seu a la ciutat: l’Institut Català de Paleoecologia Humana i Evolució Social (IPHES), l’Institut Català d’Investigació Química (ICIQ) i l’Institut Català d’Arqueologia Clàssica (ICAC).

    La intenció de l’Ajuntament de Tarragona és convertir l’antic edifici neoclàssic de la Rambla Nova en un equipament obert a la ciutadania i garantir una proposta interactiva i de transferència de coneixement. Enguany, el consistori invertirà aquest any uns 35.000 euros en recuperar i remodelar els jardins, i posteriorment obrirà un concurs públic per definir la proposta definitiva del projecte.

    Un espai obert per la ciutadania

    Tot i que encara és aviat per definir el model que se seguirà per incloure a la ciutadania dintre del projecte, l’Ajuntament de Tarragona ha mostrat la voluntat de fer a la gent una peça clau per la formulació. En aquest sentit, els ciutadans podràn ajudar a escollir el nom de l’espai i, quan el projecte es tregui a concurs públic, es valorarà positivament la inclusió d’elements i eines de participació ciutadana com a punts forts.