Detenen un home que robava des d’una motocicleta a Barcelona

  Els Mossos feia temps que li seguien la pista perquè sempre feia servir el mateix 'modus operandi'

  temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts
  Els Mossos d’Esquadra van detenir el 20 de novembre un home de 34 anys com a presumpte autor de diversos robatoris amb violència al districte barceloní de Ciutat Vella. L’arrestat sempre feia servir el mateix ‘modus operandi’: assaltava les víctimes, totes dones, des d’una motocicleta en marxa, que havia robat prèviament. Des del vehicle els feia estrebades o bé les distreia per emportar-se la bossa de mà. Els investigadors li atribueixen fins a 11 fets delictius, entre robatoris i furts d’ús de vehicle, robatoris amb violència, furts i lesions. En total, el lladre va arribar a sostreure més de 400 euros en efectiu, diversos telèfons mòbils i targetes de crèdit. El detingut ha quedat en llibertat després de passar a disposició judicial.
  Agents de paisà de Ciutat Vella van detenir el presumpte lladre el 20 de novembre després de veure’l com conduïa una motocicleta a gran velocitat, motiu pel qual el van seguir fins al seu domicili. Un cop allà, en treure’s el casc i baixar de la moto, els agents el van veure que era l’home que estaven buscant com a presumpte autor dels darrers robatoris violents i furts comesos des d’una moto en marxa. De fet, en el moment de la detenció, l’home conduïa una moto sostreta.

  La Unitat d’Investigació de Ciutat Vella investigava des de feia mesos els casos de robatoris i furts seguint aquest ‘modus operandi’. Fruit de la investigació, a principis de novembre es va detectar una persona activa en aquests fets que actuava majoritàriament en el districte de Ciutat Vella i rodalia, la identitat del qual es corresponia amb la del detingut.

  Les dones eren les seves principals víctimes

  Totes les víctimes eren dones, de totes les edats, i eren assaltades tant si anaven soles com si no. De fet, va assaltar una dona de 94 anys que anava sola pel carrer. Li va arrancar el moneder que portava a la mà, cosa que li va fer perdre l’equilibri i caure a terra. La senyora es va donar un cop a la cara i va patir ferides a la cella i al nas.

  En altres casos, l’assaltant va recórrer a la tàctica de la distracció. En una ocasió va simular una topada entre la seva moto i el vehicle de la víctima amb l’objectiu que aquesta baixés del cotxe per robar-li la bossa de mà que havia deixat al seient. En un altre robatori, el lladre es va situar al costat de la finestreta del copilot, va picar el vidre i, quan la seva víctima va baixar la finestreta, li va prendre ràpidament la bossa de mà que portava entre les cames i va fugir a gran velocitat.

  En total, el lladre va arribar a sostreure més de 400 euros en efectiu, diversos telèfons mòbils i targetes de crèdit. El detingut ha quedat en llibertat després de passar a disposició judicial.