Detenen dos joves a Girona per assaltar tres dones al carrer

  Un d'ells, de 19 anys, ha ingressat a presó pels robatoris amb violència i per intentar agredir els agents durant la detenció

  Els Mossos d’Esquadra han detingut a Girona dos joves, de 23 i 19 anys, veïns de Salt i Girona, per assaltar amb violència tres dones mentre passejaven per la via pública a ple dia. Abordaven les víctimes per robar les cadenes d’or que portaven al coll. La policia els va detenir els dies 3 i 4 de maig. El primer com a presumpte autor de dos delictes de robatori amb violència i el segon com a presumpte autor de tres delictes de robatori amb violència i un delicte d’atemptat als agents de l’autoritat, atès que va intentar agredir la policia en el moment en què el detenien. Aquest últim ja ha ingressat a presó després de passar a disposició del jutge. Els dos primers robatoris van tenir lloc el 20 d’abril amb poca diferència de temps i l’altre, el 3 de maig. En aquest últim, la víctima era una mare que duia un nadó amb el cotxet i que va patir lesions al coll i al genoll.
  En el moment en què els Mossos d’Esquadra van tenir coneixement dels tres robatoris violents es va obrir una investigació. Tots tres presentaven un ‘modus operandi’ similar i s’havien produït en una mateixa franja horària, cap a les dotze del migdia.

  Els dos primers fets van tenir lloc el dia 20 d’abril amb poca diferència de temps. El primer va succeir a la cantonada del carrer Bassegoda amb el passeig d’Olot de Girona. Una dona que estava parlant per telèfon i es disposava a agafar el bus urbà, va ser abordada per dos joves que caminaven en sentit contrari. Un d’ells li va estirar amb violència una cadena d’or que portava penjada al coll i van fugir corrents.

  El segon cas va passar mentre una dona transitava pel carrer Mare de Déu de la Salut. Dos joves se li van acostar amb el pretext de preguntar per una adreça. Seguidament, un la va agafar pel braç i l’altre li va estirar la cadena del coll, causant-li erosions i estripant-li la camisa.

  El tercer dels robatoris va tenir lloc el 3 de maig, al barri de Can Gibert del Pla. Una dona que passejava el seu nadó en un cotxet, va ser assaltada pel darrera per un jove que li va estirar el jersei i la va fer caure. De la forta estrebada el cotxet es va tombar i el nen també va caure al terra. Acte seguit el jove li estirar la cadena del coll i va fugir. La dona va patir lesions al coll i al genoll, mentre que el nadó va resultar il·lès.

  Després de diverses indagacions, els investigadors van determinar l’autoria. El mateix 3 de maig, la policia va detenir un dels suposats autors a la plaça Joan Brossa i Cuervo. Es tracta d’un jove de 23 anys, veí de Salt, a qui se li atribueix la participació en dos dels robatoris. L’endemà va ser detingut el jove de 19 anys, veí de Girona, a la zona de l’estació de trens com a presumpte autor dels tres robatoris. A aquest també se li imputa un delicte d’atemptat a agents de l’autoritat ja que va intentar agredir la policia durant la detenció.

  Els detinguts, de nacionalitat marroquina i amb antecedents, van passar el dia 5 de maig a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Girona. El jove de 23 anys va quedar en llibertat amb càrrecs mentre que l’altre de 19 anys va ingressar a presó.