Desenes de camions aturats al polígon de Campredo

    La Guàrdia Civil desvia camions al nord de Castelló cap a les àrees de descans de l'AP7 i la N340

    temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts
    Uns 6.500 camions es troben aturats per la prohibició de circular per carreteres catalanes, una mesura que es va començar a aplicar dimarts a la 4 de la tarda motivada per la previsió d’un episodi generalitzat de nevades i que afecta els transports de mercaderies de més de 7.500 quilos. La majoria dels camions es troben aturats en àrees de servei i polígons industrials, com el de Campredó, que des d’ahir a la tarda ha acollit desenes de vehicles.
    El delegat del govern espanyol al País Valencià Juan Carlos Moragues ha informat aquest dimecres que la Guàrdia Civil ha desviat cap a les àrees de descans centenars de camions que circulen per l’AP7 i la N340 en direcció a Catalunya a causa de les restriccions al trànsit de vehicles pesants a les carreteres catalanes. Moragues ha dit que els Mossos han enviat un requeriment per no deixar passar els camions i vehicles industrials de tercera categoria, els de més de 7.500 quilos, produint “una gran acumulació” a les àrees de descans i servei. Segons que ha explicat Moragues, aquest és el principal problema a la xarxa de carreteres de l’estat al seu pas pel País Valencià, després que l’A3, que uneix València amb Madrid, no tingui cap restricció com tampoc l’autovia A23, entre València, Terol i Saragossa.
    El delegat del govern espanyol al País Valencià ha posat en valor el dispositiu desplegat al territori durant el temporal, indicant que està integrat per 240 efectius de la Guàrdia Civil, 28 màquines llevaneu (10 a la demarcació de Castelló i 18 a la de València), 614 tones de sal i més de 230.000 litres de salmorra a la xarxa de carreteres de l’estat. Moragues ha traslladat un missatge “precaució, cautela i atenció” i ha demanat que no se circuli si no és necessari.