Desarticulada una banda de narcotraficants assentada a Lleida i Màlaga

    La policia espanyola deté sis persones i intervé 113 quilos de cocaïna

    La policia espanyola ha desarticulat una organització criminal dedicada al narcotràfic que amagava la droga en vehicles amb doble fons. En total ha detingut sis persones, dos als municipis malaguenys d’Estepona i San Pedro i quatre a Lleida, i ha intervingut 113 quilos de cocaïna. Als arrestats se’ls acusa dels delictes de pertinença a organització criminal i tràfic de drogues. Durant l’operatiu els agents també van comissar, entre altres coses, un vehicle, dos equips de transmissió i 3.574 euros en efectiu.

    La investigació d’aquest cas es va posar en marxa el passat mes de febrer a Estepona, després d’una actuació policial que va interceptar un vehicle amb 90 quilos de cocaïna en un doble fons. El cotxe va ser abandonat pel seu conductor després de saltar-se un control policial. La droga estava amagada a la carrosseria. Les investigacions van portar la policia espanyola fins al port d’Algesires, per on s’introduïa la cocaïna. Els agents hi van trobar un contenidor on hi havia 23 quilos de cocaïna que provenien de Sud-amèrica, com la partida intervinguda a Estepona.

    Gràcies a això els agents van identificar i localitzar el principal investigat, el conductor que va fugir del control policial, un home de 34 anys veí d’Estepona que formava part d’una xarxa dedicada al narcotràfic.

    Més tard es va constatar que, a més del principal investigat, la banda estava integrada per diverses persones residents a Lleida. Cadascuna tenia una funció determinada en el grup, des del transport en els cotxes fins a la preparació dels vehicles, passant per les tasques de suport.