Desacord entre ERC Garraf i el Grup Municipal de Sant Pere de Ribes

L'expulsió del fins ara cap de llista i la renúncia de la número 2 ha generat diferents posicionaments per al lideratge del partit al municipi

Cedida

ERC al Garraf enviava durant la jornada d’ahir un comunicat on anunciava l’expulsió del fins ara cap de llista, Xavier Pasqual, per desatendre a l’acord de l’Executiva Nacional del Partit que l’emplaçava a renunciar a l’acta amb motiu d’haver incorregut de manera repetida en comportaments contraris al Codi Ètic i de Conducta del partit.

Així mateix, el grup comarcal notificava d’antuvi la renúncia de la número dos de la llista al municipi, Lucrècia Ballvé, la qual es durà a terme en el ple municipal de dimarts vinent. Fins aleshores, Ballvé serà la portaveu municipal dels republicans al consistori ribetà.

Segons la delegació del partit en l’àmbit comarcal, tant els òrgans nacionals com el comarcal i el local, havien arribat a un acord perquè Jaume Álvaro, número 7 de la llista electoral d’ERC a la localitat, esdevingués la persona encarregada de reconstruir i liderar el projecte republicà a Sant Pere de Ribes. Unes paraules que han quedat desmentides per part d’en Jaume Torras Roca, actual número 3 del llistat municipal i militant de la formació política.

Jaume Torras ha afirmat que mai la secció local de Ribes ha debatut i votat que en Jaume Álvaro substituís a ningú. En el mateix sentit, Torras ha remarcat que en cas de renúncia d’un regidor/a, ha de ser la Junta Electoral en aplicació de la LOREG art182 qui convoca al següent en la llista.