La CUP presenta al Ple el mateix tipus de factures que va enviar a Fiscalia pel cas INIPRO

El combat entre PSC i la CUP a Tarragona porta obert des del 2013. En aquell any, els cupaires van observar irregularitats per part de l’Institut Municipal de Serveis Socials (IMSS) en la contractació de serveis d’ajuda i integració als immigrants a l’empresa Iniciatives i Programes SL (Inipro) i el van portar a Fiscalia. Cas que ha desencadenat en un judici previst per principis de 2024.

En aquella ocasió, les factures van ser aprovades a través de la fórmula de reconeixement extrajudicial de crèdit. Aquest procediment s’empra principalment per justificar elements sobrevinguts, que no es troben contemplats al pressupost o pròrrogues que no han sigut el tràmit habitual de contractació. Una situació en què també s’hi ha trobat la CUP en aquest mandat.

Les dues regidores han utilitzat aquest procediment per aprovar factures que, sumades totes juntes, ascendeixen fins al milió d’euros. El juny del 2022, la factura amb reconeixement extrajudicial de l’IMMS, signada per la seva presidenta Inés Solé (CUP), va ser pel valor de 235.337,81€. Per un altre costat, el desembre del mateix any Eva Miguel, regidora responsable de l’àrea de medi ambient, en aprovar pel valor de més de 700.000 euros. Tot i que aquest procés de contractació va ser un dels motius de la CUP per portar el tema a fiscalia, el PSC informa que no tenen intencions de seguir els mateixos passos.

Anteriorment i en aquest mateix mandat, tots dos partits ja s’havien vist en un duel d’acusacions per temes de contractació. La portaveu del PSC va acusar la CUP d’afavorir a “cooperatives afins”, que segons els socialistes comptaven amb militants cupaires. El PSC va portar fins i tot l’adjudicació d’una quarantena de contractes al Comitè d’Ètica. Un seguit d’afirmacions que van negar en rotund les dirigents cupaires.

Redacció

La Ciutat és un diari de proximitat que cobreix tota l'actualitat local de les poblacions de Barcelona, Tarragona, Lleida, Terres de l'Ebre, Baix Gaià, Baix Penedès i Reus.

Missatges recents

Mor un ciclista després de patir una parada cardiorespiratòria

Un home de 60 anys ha mort després de patir una parada cardiorespiratòria quan circulava…

6 hores fa

Alerta per tempestes fortes aquest diumenge a gran part de Catalunya

Les previsions indiquen que les precipitacions poden tornar a ser intenses també a partir del…

6 hores fa

MIRACLE A LA SELVA: Trobats vius els quatre germans desapareguts 40 dies a la selva

Contra tot pronòstic i després d'un sonat anunci fallit (aquí), finalment els quatre germans que…

7 hores fa

Tracta de ferir amb un ganivet a la Policia: Portava el cotxe robat i anava sense carnet

La Policia Local ha detingut un home després de fugir amb un vehicle robat i…

7 hores fa

La primera edició del Primavera Sound a Madrid acaba amb 90.000 assistents tot i les dificultats

El Primavera Sound tancarà la seva primera edició amb seu a Madrid amb un total…

7 hores fa

Mor un motorista de 48 anys en col·lidir contra un turisme

Un home de 48 ha mort aquest matí al voltant de les 10:38 h. Segons…

8 hores fa

Esta web utiliza cookies.