La CUP demana a l’Exèrcit que “marxi, es dissolgui i no en torni cap altre”

    El grup municipal reclama quants diners "s'han llençat a la brossa" per saber quin pressupost han suposat aquestes maniobres militars

    Imatge de l'exèrcit a la Rambla Vella de Tarragona. Fotografia de la CUP de Tarragona

    Uns 650 efectius de l’exèrcit de terra, de l’aire i de l’armada espanyola s’entrenen aquesta setmana al Camp de Tarragona en la primera operació ‘Eagle Eye’ -ull d’àliga- que es porta a terme en terres catalanes. Aquest operatiu militar s’emmarca en les tasques de defensa de l’espai aeri i d’infraestructures clau com l’Aeroport de Reus i el Port de Tarragona. En aquesta ocasió, l’exercici simula un possible atac d’un avió no identificat, amb la qual cosa es permet posar a prova la resposta del conjunt de les forces armades. Aquestes activitats militars es coordinen des de l’Aeroport de Reus i mobilitzen diversos equips d’artilleria antiaèria en diverses localitzacions del territori, una fragata de l’armada espanyola i avions com l’’Eurofighter’. Segons l’exèrcit, l’operatiu estava planificat de fa mesos i no té cap relació amb el 21-D, tot i que des del grup municipal expressen que “no cal ser gaire intel·ligent per tenir clar que la presència de militars armats pels carrers amb la bandera borbònica, va molt d’acord amb tres partits que es presenten a les Eleccions i molt en desacord amb altres”.

    Des de la CUP de Tarragona informen que ens els darrers dies,  “Tarragona ha pogut veure de forma clara què vol dir <restablir la normalitat> gràcies al 155. Ho ha pogut veure a través del desplegament de la campanya militarista “Eagle Eye”, gràcies a la qual els carrers de la ciutat han pogut <gaudir> de la presència de militars armats amb armes llargues i vehicles de guerra. La <normalitat> és l’excepció perquè mai abans, en el segle XXI, hi havia hagut tants militars fent tombs pels nostres carrers”. El grup municipal reclama quants diners “s’han llençat a la brossa” per saber quin pressupost han suposat aquestes maniobres militars.

    A més, la formació cupaire expressa el seu desacord en què el color groc s’hagi prohibit arreu en llaços i bufandes i que “les armes llargues i els militars armats caminant enmig de la gent són perfectament legals i d’acord amb unes eleccions que l’Estat ha muntat per donar legitimitat al seu cop d’Estat que va dissoldre el Parlament i va enviar el Govern a presó i a l’exili”  i que “La Mussara, l’Aeroport de Reus, la Rambla Vella de Tarragona, el carrer Pere Martell, les Gavarres i molts altres llocs del Camp i la ciutat de Tarragona han vist, sorpresos, com desenes de militars omplien de referents de guerra els espais ciutadans de pau”, conclouen. El grup municipal en demana la retirada de l’Exèrcit i “marxi, es dissolgui i no en torni cap altre”.