La CUP demana declarar persones non grates a Reus a Pablo Casado, Felipe de Borbon, Enric Millo i Alfonso Dastis

  Els anticapitalistes també porten al ple la defensa del model d'escola catalana i la voluntat de crear Consells de districte a Reus per articular el teixit dels barris

  temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

  L’actualitat política marcarà, com és evident, el proper plenari de Reus que se celebrarà el dilluns dia 30. En aquest sentit, la CUP de Reus vol que es declarin persones non grates a Reus a Pablo Casado, Felipe de Borbon, Enric Millo i Alfonso Dastis, tal com ja s’ha fet al ple de Girona o a Arenys de Munt. I és que la formació entén que “són còmplices i responsables de l’estratègia repressiva per part de l’Estat espanyol que s’està patint actualment, tant la que es va exercir el dia 1 d’octubre vers la població que volia votar al referèndum fins a l’empresonament preventiu dels presidents d’ANC i Òmnium Cutural”. Creuen, també, que “són els responsables de greus declaracions i comentaris intolerables en un estat de dret”. Marta Llorens ha demanat “màxima coherència a les formacionssobiranistes del consistori reusenc davant els atacs reiterats de les persones que es volen declarar non grates” i ha insistit que el ple del consistori gironí, liderat pel PeCAT, ha aprovat la mateixa moció.

  La defensa del model d’escola catalana centra una de les mocions cupaires. Llorens ha defensat que “l’escola catalana és un exemple mundial d’avançada pedagògica. En cada moment històric, la societat catalana ha inclòs els corrents pedagògics més avançats entre aquells que renovaven alhora que posaven al dia les maneres i les formes de fer classes en cada un dels centres escolars. Sempre hem reconegut un sistema educatiu català lliure, democràtic, de qualitat, plural, intercultural, acollidor, respectuós i coeducador, que transmet valors de tolerància, respecte i fraternitat entre totes les persones”. És per això que des de la CUP denuncien els darrers “atacs per mitjà de declaracions demagògiques, vexatòries i difamatòries dels senyors Xavier García Albiol i Alfonso Dastis en nom del PP i de Toni Cantó en nom de Ciutadans al Congrés de Diputats i les seves conseqüents manipulacions informatives a les quals s’hi presten certs mitjans de desinformació”. La formació demana manifestar el total suport de l’Ajuntament de Reus vers el model educatiu català i tota la comunitat educativa així com el ple suport a la Conselleria d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya.

  D’altra banda, la CUP insisteix amb la dinamització real dels barris de Reus i proposen la creació de Consells de Districte que vehiculin els diversos agents actius dels barris. Marta Puig afirma: “Des de la CUP sempre hem defensat una ciutat inclusiva en la que es contempla com a treball base, la organització i apoderament dels barris i la seva gent. Per això considerem de vital importància que els veïns i veïnes del barri, les entitats organitzades i els actors participants en els barris treballin conjuntament i de manera col·lectiva, ja no només per poder combatre possibles situacions conflictives de convivència, sinó també per a poder fer un treball en positiu: crear un espai de relació i treball entre els diferents actors participants al barri i que aquest espai formal serveixi per treballar inquietuds i situacions concretes de la zona per a poder trobar-hi resposta des de la pròpia població que hi viu i hi treballa”. A la moció reclamen un estudi de la xarxa existent a cada barri i, a posteriori, aplicar els Consells de Districte en el marc del nou Reglament de Participació Ciutadana.

  La CUP també signarà conjuntament amb Esquerra Republicana una moció per demanar la posada en llibertat immediata dels presos polítics Jordi Sánchez i Jordi Cuixart.