Cs Reus presentarà una iniciativa al ple per evitar l’ocupació il·legal d’habitatges

  Segons Juan Carlos Sánchez cal "elaborar un cens dels habitatges ocupats il·legalment a Reus”

  temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

  Ciutadans (Cs) presentarà al ple de l’Ajuntament de Reus del pròxim dilluns una iniciativa per “incrementar les mesures necessàries per evitar l’ocupació il·legal de pisos a Reus i per intentar pal·liar els seus efectes”. Segons el portaveu de Cs a Reus, Juan Carlos Sánchez, “l’ocupació il·legal d’habitatges a la ciutat s’ha incrementanotablement en els últims anys” i en molts casos “ha comportat problemes de convivència entre els veïns”.

  Sánchez ha concretat que la moció de Cs sol·licita que l’Ajuntament de Reus “posi en marxi reforci les mesures necessàries per vetllar per la seguretat i la convivència veïnals”, mantenint “una estreta col·laboració amb les entitats de veïns, que són qui millor coneixen la realitat de cada barri”. El document també demana “l’elaboració d’un cens d’habitatges ocupats il·legalment a Reus i un seguiment dels mateixos, així com un augment del patrullatgi de la vigilància per part de la Guàrdia Urbana amb l’objectiu d’“evitar problemes d’inseguretat i incivisme, ha argumentat el portaveuAixí mateix, Sánchez ha ressaltat que la moció també sol·licita que el consistori reusenc doni suport a les propostes de modificacions legislatives presentadepel Grup Parlamentari de Cs al Congrés dels Diputats per protegir de forma efectiva els propietaris delshabitatges que han estat ocupats il·legalment”.

  Sant Jordi com a Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat

  D’altra banda, el portaveu de la formació taronja ha explicat que Cs també presentarà al Ple una moció perquè s’elaborin un estudi i un pla d’actuació per millorar la visibilitat i augmentar la seguretat viària als passos de vianants i encreuaments on hi hagi obstacles que dificultin la visibilitat als conductors de vehiclei, per tanton puguin ocórrer atropellaments o accidents”.

  Per últim, Sánchez ha afegit que Cs presentarà a la Junta de Portaveus del divendres una proposta de declaració institucional pedonar suport a que la UNESCO declari la festa de Sant Jordi com a Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat