La Creu Roja llença una App i organitza una caminada el Dia Mundial de la Salut

  La nova aplicació ‘Quiérete’ vol potenciar i conscienciar les actituds saludables entre la població

  El proper 7 d’abril se celebra el Dia Mundial de la Salut sota el lema ‘Salut per a totes les persones’. A través d’aquesta commemoració l’Organització Mundial de la Salut (OMS) demana a tots els líders mundials compromisos per a l’adopció de mesures concretes amb la finalitat de promoure la salut de les persones.

  La Creu Roja se suma a aquesta commemoració mitjançant accions de sensibilització i informació a la població sobre la promoció i posada en pràctica d’hàbits saludables, que té com a eixos principals l’alimentació sana, la pràctica de l’exercici regular i la gestió de la salut emocional.

  En aquesta línia la Creu Roja a Tarragona organitza per al proper dimecres 11 d’abril la ‘Caminada del Dia de la Salut’, una iniciativa gratuïta oberta a tots els públics, però especialment enfocada a la gent gran. El recorregut s’iniciarà a les 10 del matí a les Escales Reials del Moll de Costa i finalitzarà al Parc del Francolí. Hi haurà un parell de parades per realitzar activitats dinàmiques, dispositius i ajudes per a les persones amb problemes de mobilitat i es repartiran regals per a tothom. Les inscripcions es poden realitzar fins al 9 d’abril a través del telèfon 977 21 46 33.

  A més, per complementar aquestes accions, la Creu Roja llença ‘Quiérete’, una nova aplicació gratuïta per a dispositius mòbils a través de la qual s’afavoreix la posada en pràctica i el manteniment de conductes saludables mitjançant la realització d’una sèrie de reptes en matèria de salut. ‘Quiérete’ està disponible per a mòbils i tauletes i es pot obtenir des de les botigues digitals d’IOS i Android.

  Projectes a Tarragona
  Des de la seva assemblea provincial a Tarragona l’organització humanitària impulsa diferents projectes relacionats amb la salut. En l’any 2017 en total es van atendre 6.306 persones a la demarcació. D’aquestes, 2.118 fan referència a formació sobre VIH/Sida mitjançant 53 tallers. A més, també es van atendre 43 homes i 4 dones en el Projecte d’Intercanvi de Xeringues dirigit a persones amb dependència de les drogues. Pel què fa a gent gran, la promoció de la salut es treballa de manera transversal en diferents projectes, en aspectes com l’envelliment saludable, la promoció de l’activitat física o el benestar emocional. Així, es van atendre 2912 persones majors de 65 anys. I des de Creu Roja Joventut es van atendre 1276 joves a través del projecte d’Educació per la Salut.