Creixell anuncia la reducció del 50% de l’impost de vehicles de tracció mecànica per l’exercici 2021

  El beneficis d’aquesta mesura faran de Creixell un dels municipis amb l'impost de circulació més baix de tot l'Estat Espanyol

  temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

  El ple de la Corporació Municipal de l’ajuntament de Creixell va aprovar el passat 30 d’octubre del 2020, la modificació de l’ordenança fiscal  reguladora de l’Impost de Vehicles de Tracció Mecànica per l’any 2021.

  En funció d’aquest acord plenari, Creixell es converteix en una de les poblacions espanyoles amb l’impost de circulació més baix.

  Aquesta mesura vol ser,  en aquests temps difícils que ens ha tocat viure, un estímul per la ciutadania i adreçat especialment  a les empreses i/o autònoms que decideixin matricular els seus vehicles al municipi creixellenc. 

  Des de l’àrea delegada de Comerç de l’ajuntament de Creixell, i d’acord amb la Junta de Govern Local, s’han enviat cartes informatives de la reducció d’aquest impost a 600 empreses de tot l’Estat Espanyol relacionades amb l’automoció (lloguer de vehicles, concessionaris d’automòbils i similars) per donar-los a conèixer aquesta important reducció de l’Impost de Circulació.

  El regidor delegat de l’àrea de Comerç Jaime Serret, ha destacat que “aquesta reducció tant important del 50% de l’impost té 2 objectius fonamentals. D’una banda afavorir els interessos de tots els creixellencs i creixellenques, en aquests temps complicats en que a causa de la crisi sanitària moltes persones han perdut la feina o han vist reduïts els seus ingressos. I per una altra banda, el fet de captar noves altes d’arreu de l’Estat al padró municipal de l’impost de circulació, suposarà una nova recaptació, un nou moviment econòmic i majors ingressos per les arques municipals, que esdevindran en millores per al nostre municipi.”

  L’impost sobre els vehicles de tracció mecànica grava la titularitat d’aquests vehicles aptes per circular per vies públiques. Es considera vehicle apte per a circular per les vies públiques, aquells que estan donats d’alta al Registre de Vehicles de la Prefectura Provincial de Trànsit.

  És a dir, per posar un exemple, una empresa de lloguer de vehicles de Guadalajara, pot donar d’alta de l’impost de circulació de vehicles a la seva flota de cotxes, furgonetes, ciclomotors o motocicletes a Creixell.

  És molt important aquesta reducció del 50% de l’impost i suposarà un alleugeriment de les economies de les famílies creixellenques. Però volem anar més enllà del tema econòmic simplement, i ho fem adquirint el compromís d´accelerar i ajudar en el tràmit a qui a partir d’ara demani l’impost de ciculació nou, de forma que es realitzi d’una manera ràpida i eficaç.

  Per aquesta raó, posen a disposició un telèfon d’atenció ciutadana on s’hi podran adreçar les persones interessades per resoldre els  dubtes sobre la gestió i tramitació del impost.

  EL servei de BASE de la Diputació de Tarragona té delegada la gestió i tramitació de l’impost de vehicles de tracció mecànica al nostre municipi.

  El  telèfon d’atenció en la tramitació  per autònoms i empreses és el següent:

  ·       ContacteOficina de Base a Creixell

  ·       Telèfon: 977 80 33 20

  ·       Adreça: o.creixell@base.cat

  A l’Oficina d’Atenció Ciutadana de l’ajuntament de Creixell també atendran les consultes per a resoldre qualsevol dubte o pregunta sobre aquest tema, us podeu dirigir a:

  OAC – AJUNTAMENT DE CREIXELL

  TELF. 977 80 02 02 – EXTENSIÓ 92

  Mail: aj.creixell@altanet.org