3.000 persones han visitat l’exposició “Feminista havies de ser”

La mostra, organitzada per la Direcció General de Difusió del Departament de la Vicepresidència i d’Economia i Hisenda i l'Ajuntament de Lleida, amb la col·laboració de la Diputació de Lleida, reivindica el feminisme d’una manera diferent i creativa

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

3.000 persones han visitat l’exposició “Feminista havies de ser” des que es va inaugurar el passat 7 d’abril. La mostra, organitzada per la Direcció General de Difusió del Departament de la Vicepresidència i d’Economia i Hisenda i l’Ajuntament de Lleida, amb la col·laboració de la Diputació de Lleida, reivindica el feminisme d’una manera diferent i creativa. Es podrà visitar fins al 16 de maig al Mercat del Pla de Lleida, després del seu pas pel Palau Robert, on va rebre més de 80.000 visites, i pel Castell de Cornellà, amb més de 3.200 persones. Es realitzen visites concertades per a grups i s’han organitzat diferents activitats paral·leles a l’entorn de la mostra.

La proposta de la comissària de l’exposició, Natza Farré, reflecteix la situació de discriminació sistemàtica de més de la meitat de la població mundial, el camí feixuc que cada dia han de suportar totes les dones només pel fet de ser-ho. El relat expositiu mostra com el masclisme embolcalla i condiciona la societat i porta a la invisibilització de les dones per a situar-les en un segon terme en molts àmbits.

L’exposició detalla situacions concretes i injustes per a les dones com ara la bretxa salarial, l’escassa presència en llocs de lideratge, l’assetjament sexual, la manca de polítiques de conciliació laboral, la banalització de la salut femenina, l’absència de veus de dones qualificades als mitjans de comunicació, l’assumpció de la majoria de tasques domèstiques i de cures i el menyspreu cap a un moviment de defensa dels drets humans.

Es tracta, en definitiva, de reivindicar la lluita feminista, tot posant en valor els camins possibles i necessaris per arribar, més aviat que tard, a la tan anhelada igualtat real.

L’exposició es pot visitar al Mercat del Pla, de dimarts a divendres de 17h a 20h; els dissabtes d’11h a 14h i de 17h a 20h,  i els diumenges i festius, d’11h a 14h. Els dilluns romandrà tancada. Es podran gestionar visites concertades, de dimarts a divendres i d’11h a 14h, a nomonlleida@gmail.com / 684 39 39 35.

Activitats paral·leles

Dimecres, 5 de maig

“Jocs igualitaris”. Ludoteques municipals. Entrades exhaurides

Dijous, 6 de maig

Taller espais segurs i festes lliures de sexisme a càrrec de Blanca Valdívia del Col·lectiu Punt6

Dimecres, 12 de maig

Visita guiada a l’exposició (2 grups) i “Dones i arts escèniques”: Espectacle “OFEC”, de la companyia de teatre Les Cícliques, seguit de debat moderat per Margarida Troguet, amb la col·laboració de Dones a Escena. Entrades exhaurides

Dijous, 13 de maig

“Periodisme i feminisme”. Diàleg amb les periodistes Natza Farré Maduell, Anna Gómez Marsol, Estela Busoms González i Laura Cortés Milán com a moderadora, amb la col·laboració del Col·legi de Periodistes – Demarcació de Lleida.