Corregidor Escofet serà una rambla verda que guanyarà en confort, arbrat i mobilitat

  El paer en cap, Fèlix Larrosa, ha presentat als veïns i les veïnes del barri de Pardinyes el projecte, que va resultar triat en els segons Pressupostos Participatius de la Paeria

  temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

  El carrer del Corregidor Escofet serà una rambla verda amb més confort, arbrat i millor mobilitat. Així ho ha explicat el paer en cap, Fèlix Larrosa, en la presentació que ha fet als veïns i les veïnes del barri del projecte triat en la segona convocatòria dels pressupostos participatius. El projecte d’”una rambla verda a Corregidor Escofet” recull la reconversió del carrer i implantarà un sistema nou que permetrà avançar en termes de paisatge i d’ordenació dels usos de la pròpia rambla. Així, es podrà ordenar la mobilitat al voltant de l’eix principal i s’originarà un carril bici separat del passeig central que donarà més seguretat, tant a ciclistes com vianants.

  El paer en cap, acompanyat del tinent d’alcalde i regidor del barri de Pardinyes, Rafael Peris, ha volgut conèixer l’opinió i les observacions del veïnat, representada pel president de l’Associació de Veïns, Rafael Fernández, i de diversos membres de l’entitat. “És un projecte que surt del procés de pressupostos participatius i hem d’acabar de conèixer quines són les necessitats del veïnat per implantar-les en l’actuació”, ha explicat Larrosa, qui ha afegit que “per exemple, haurem de conciliar l’espai perquè també s’hi puguin instal·lar les firetes, per cloure el projecte amb satisfacció per a tothom”.

  En el recorregut que s’ha fet per la rambla, el paer en cap ha incidit en què és un projecte amb vocació de barri, volgut pels veïns i les veïnes, i que “ha de ser una rambla que avanci en confort, verda i que millori la mobilitat amb transversalitat a tot el barri”. En aquesta línia, el president de l’AV s’ha mostrat content que tiri endavant, perquè, a l’espera de poder incloure algunes observacions com la ubicació de les firetes, “anirà bé pel barri i quedarà molt bonic”, ha dit.

  Descripció del projecte

  La proposta guanyadora dels pressupostos participatius al barri de Pardinyes fa referència a la rambla, concretament el tram entre l’avinguda de Tortosa i el carrer de Comtes d’Urgell. Però el projecte total que es durà a terme contempla una segona fase, que permetrà una actuació més global i aportar més millores.

  L’objectiu és transformar un tram de 550 metres de la Rambla Corregidor Escofet en un espai més verd. Aquesta transformació inclou la substitució de superfície de paviment dur (formigó) i de paviment tou (sauló) en àrees vegetals. És una actuació, que pel seu disseny, s’estructurà en dues fases: una primera fase d’execució de zones de gespa i una segona d’implantació d’àrees d’arbustiva i arbrat de port petit i mitjà. Està previst ubicar-hi 275 m² de parterres de gespa i 325 m² de parterres d’arbustiva. S’hi sumaran 59 arbres i 12.000 unitats d’arbustiva. Pel que fa al mobiliari urbà, bàsicament es recuperarà i es canviaran bancs i papereres.

  El disseny d’execució segueix un patró en ziga-zaga, que permet la intervenció en ambdós laterals de la Rambla i desenvolupar una futura ordenació del carril bici. La primera fase està en licitació i la segona sortirà en breu. La previsió és que els treballs es facin en uns 3 mesos (cada fase té un termini de dos mesos, però se solaparan part dels treballs per escurçar la durada i evitar les molèsties al veïnat). El projecte aprovat als pressupostos participatius estava dotat de 50.000 euros, que es complementaran amb una altra partida igual, de 50.000, per cloure les dues fases d’actuació.