Concentració en silenci davant de la comissaria dels Mossos en rebuig a les càrregues a Girona i Terrassa

  Una cinquantena de persones protesten amb cartells de 'Mai més contra el poble' davant les dependències policials, acordonades

  Imatge de la concentració. Foto: Alba Sancha

  La concentració en silenci que es fa cada dia davant dels jutjats de Tarragona, ‘Silenci, rebel·leu-vos’, s’ha fet aquest divendres també davant d’una comissaria dels Mossos d’Esquadra. La protesta, amb cartells on es llegia ‘Mai més contra el poble’ i ‘Policies, rebel·leu-vos’, s’ha fet davant les dependències policials de davant de l’hospital Joan XXIII, que els agents han acordonat. El portaveu de la iniciativa, Lluís Pastrana, considera que era “necessari” fer aquesta acció de rebuig “al cos dels Mossos d’esquadra, als comandaments, a Buch i Torra” després de les càrregues policials de dijous a Girona i Terrassa. “O fan una reflexió profunda, o que dimiteixin”, ha dit.
  Per a Pastrana, Buch i Torra s’han de plantejar “si són capaços de fer una política coherent”: “no poden parlar dels CDR quan els interessa i quan no, carregar-hi”. Després que el president de la Generalitat hagi demanat al conseller d’Interior fer canvis al Departament després de les actuacions policials de dijous, Pastrana creu que es tracta només de “discurs”. “Estan parlant amb gent major d’edat i no ens poden enganyar”, ha afegit. Així, ha demanat que “d’aquí en endavant, el polític que no faci el que ha de fer, que es posi darrere de la manifestació”.

  El portaveu de ‘Silenci, rebel·leu-vos’ ha carregat contra els Mossos d’Esquadra i ha assenyalat que “algú es pensava, ingènuament, que era la nostra policia, però carreguen tant o més que els altres cossos policials”. A més, ha apuntat que “probablement els partits s’han encarregat que el cos estigui nodrit d’expolicies espanyols i exguàrdies civils”.

  Pastrana ha criticat “l’actitud” d’alguns agents dels Mossos, “que han d’estar per protegir-nos i no per intimidar-nos, que és el que han fet alguns comandaments d’aquí”. En aquesta línia, ha dit que vol presentar una denúncia davant una situació que el fa sentir “assetjat i violentat”, que no ha volgut detallar i que afirma que s’ha repetit en diverses ocasions.

  Després d’aquesta acció, que ha durat mitja hora en un silenci absolut davant de la comissaria acordonada i amb agents fent guàrdia, la concentració s’ha traslladat als jutjats de Tarragona i davant la comissaria de la policia espanyola a Tarragona.