Comerciants de Lleida, preocupats pel projecte comercial Carrefour

  Denuncien que l'equip de govern de l'Ajuntament ha donat l'esquena al comerç de la ciutat

  Els comerciants de Lleida han fet palesa la seva preocupació per la possible implantació de l’ambiciós projecte comercial i d’oci que la firma francesa Carrefour va anunciar la setmana passada.
  Els venedors estan angoixats per l’afectació negativa que tindrà aquesta implantació i pel poc suport que han rebut des de l’equip de govern, així doncs, denuncien que l’Ajuntament ha donat l’esquena al comerç lleidatà. Tot i així, tenen esperances que finalment el projecte, a tocar de l’Ll-11 i al qual espera una llarga tramitació, no s’acabi duent a terme.

  El President de la Federació d’Associacions de Comerciants de l’Eix Comercial de Lleida, Llorenç González, ha assegurat que la implantació d’aquesta superfície perjudicarà el comerç tradicional, especialment al barri de La Bordeta. “Per molt que diguin que serà un revulsiu per la zona comercial, el barri de la Bordeta patirà molt aquesta implantació si s’acaba duent a terme”. El president ha afirmat també que resten a l’espera de l’estudi socioeconòmic, que encara s’ha de presentar. “En el seu moment, nosaltres vam suggerir a l’Ajuntament una altra ubicació, que fos més dinamitzadora per la ciutat” ha comentat González, tot assegurant que les xifres de llocs de treball que han promés des de la firma francesa són desorbitades, “han tirat massa fum i no s’ajusten a la realitat”, ha dit.

  Per la seva part, el president de l’Associació de Comerciants de la Zona Alta de Lleida, Josep Bellera, ha lamentat el perjudici que aquesta gran superfície provocarà al comerç de Lleida. “Sens dubte aquesta implantació afectarà molt al comerç de Lleida”, ha explicat el president. “L’Ajuntament ha donat l’esquena al comerç tradicional, si aquesta gran superfície no s’ha fet abans és perquè moltes entitats i els partits que estan en contra han lluitat perquè no es faci” ha assegurat Bellera. El president també ha criticat que la Paeria no hagi escoltat les reivindicacions dels botiguers, “donen l’esquena al sentit comú”, ha reiterat.
  El president de l’Associació també ha explicat que la gent prefereix anar al centre de la ciutat a comprar. “El model comercial que ha plantejat Carrefour és un model comercial obsolet, que està abocat al fracàs, com ha passat a altres llocs, però això no impedeix que tingui una gran afectació negativa al comerç” ha conclòs Bellera.

  El grup municipal d’ERC-Avancem a la Paeria va dir que l’anunci que havia fet Carrefour sobre la creació d’un gran centre comercial i d’oci, s’ajustava més a l’especulació que a la realitat. Des de la formació van assegurar que era un projecte poc viable i van acusar Carrefour de fer especulació urbanística i fals ressò mediàtic.

  El projecte que va presentar Carrefour Property la setmana passada consisteix en un gran complex outdoor, a tocar de l’Ll-11, al nord del barri de la Bordeta. El centre incorporaria importants firmes tant nacionals com internacionals de moda i complements, electrònica i esport entre d’altres. També disposaria d’un hipermercat Carrefour, zona de restauració i oci així com un complex de cinemes. En total, comptaria amb un espai de 55.000 m2 de superfície comercial (100 establiments) d’un total de 200.000 construïts, distribuïts en dues plantes i 2.500 places de pàrquing i zones verdes.

  Alexandre Nadal Ferret