Comença la campanya contra el mosquit tigre a Roda de Berà

  L’Ajuntament durà a terme fins al 15 de setembre tractaments quinzenals amb l’aplicació de productes larvicides als principals punts de risc del municipi

  La regidoria de Medi Ambient, encapçalada per Frederic Royuela, ha posat en marxa un any més la campanya contra el mosquit tigre. En el cas d’aquest insecte, una part fonamental de la campanya resideix en la conscienciació de la ciutadania ja que és molt important la prevenció dins de les llars, per evitar la posta d’ous i la seva proliferació. 

  Per aquest motiu, l’estratègia per al control de la plaga ha de ser integral, en coordinació entre l’Ajuntament i la ciutadania, atès que en el 85% dels casos el mosquit tigre prolifera en zones privades, degut a les restes d’aigua estancada en patis i jardins.

  Aquest insecte és actiu sobretot de dia i no vola més enllà de 400 metres del lloc de cria, motiu pel qual és molt probable que si hi ha mosquits a casa, el focus estigui molt a prop.

  Pel que fa a l’Ajuntament, mitjançant una empresa autoritzada, realitza un tractament amb l’aplicació de productes larvicides en punts de la via pública susceptibles d’haver-hi larves. Des del 15 de maig fins al 15 de setembre, de forma quinzenal, s’efectuen nou tractaments als principals punts de risc del municipi com, per exemple, a les sortides dels pluvials de les platges Llarga, Pallisseta i Costa Daurada; o a les reixes dels carrers més problemàtics. 

  En el cas del mosquit tigre, l’aplicació d’insecticides sobre el mosquit adult no és un mètode eficaç per controlar-ne la plaga, és per aquest motiu que és tan important la prevenció. 

  En aquest sentit, l’Ajuntament ha engegat de nou una campanya informativa a través dels seus mitjans de comunicació i xarxes socials, per conscienciar a les famílies sobre la importància d’evitar la posta d’ous i no deixar que creixin les larves. 

  A casa, prevenció 

  Entre les accions que es poden fer a casa està la neteja de les canaleres de fulles; buidar dos cops per setmana o posar boca avall qualsevol objecte que pugui acumular aigua; treure els platets de sota els testos de flors i plantes; tapar hermèticament o amb una tela mosquitera els dipòsits d’aigua; o, en el cas de tenir un estanc, posar-hi peixos com el carpí vermell, perquè es mengin les larves dels mosquits.