El festival Opera aperta de Granollers centrarà la seva segona edició en debatre sobre la persona

La cita es basa en un retrat del segle XIX del fons del museu local i hi participaran una quinzena d'experts

La ciutat de Granollers celebrarà del 10 al 13 d juny la segona edició del festival d’art i paraula Opera aperta, una cita que pretén debatre sobre un concepte en concret i que en aquesta ocasió versa al voltant del concepte ‘persona’. Organitzat pel Museu de Granollers, ha convidat una quinzena d’experts de diferents matèries que permetran abordar des d’una mirada àmplia la figura plantejada, i ho faran de la mà d’una de les obres que formen part del fons del museu, ‘Retrat de la senyoreta Dulce’, un oli sobre tela d’Antoni Caba pintat durant la segona meitat del segle XIX. A partir d’aquesta pintura, s’abordarà l’essència d’allò que a les persones ser com són, sempre diferents els uns dels altres. Totes les activitats són gratuïtes.
El títol de la present edició és ‘Retrat, mirada, persona’, i parteix de la mirada penetrant de la senyoreta Dulce, immortalitzada a través del pinzell d’Antoni Caba. “El segell propi del festival passa per agafar una obra d’art del museu i veure quin gran tema sobre la condició humana ens ofereix per debatre-hi”, explica Cristina Masanés, comissària del festival.

A partir de l’obra, en aquest cas l’oli sobre tela, s’inicia un procés on els especialistes convidats hi aporten el seu coneixement, cada un d’ells des del seu vessant professional. “Entenem el concepte d’una forma àmplia, per això hem buscat aproximacions des de l’ètica, la relació amb els altres, o el sentit col·lectiu”, afegeix Masanés.

Així, l’obertura, el 10 de juny, anirà a càrrec de la professora d’Història de l’Art Contemporani Lluïsa Faxedas, que abordarà en format de xerrada un anàlisi del retrat de Caba, en una cita que anirà acompanyada d’una intervenció musical a càrrec del Cor Plèiade de Granollers. “Al festival tenim cura en introduir-hi col·lectius de la ciutat, com l’aula de Teatre, la Universitat Popular de Granollers, llibreries o biblioteques”, apunta la comissària.

Entre els participants d’enguany, hi figuren la professora de Filosofia Fina Birulés, la fotògrafa Lurdes R. Basolí, o la neuròloga Mercè Boada, que analitzarà el concepte de persona vinculat als efectes que malalties com l’Alzheimer tenen en el procés cognitiu i en la definició de la pròpia persona.

El gruix de les activitats es duran a terme al Museu de Granollers, amb entrada gratuïta i aforaments limitats. No obstant, es podran seguir en directe a través del canal de YouTube del museu.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Comença la campanya contra el mosquit tigre a Roda de Berà

Notícia següent

El Museu de Manresa presenta un joc virtual per aprendre art i història

Notícies relacionades