Com evitar Com evitar el desplegament de la 5G a Vilanova i la Geltrú?

Si estàs sensibilitzada pels riscos que comporta el desplegament d’aquesta tecnologia, des de la Plataforma Stop 5G de Vilanova, t’oferim dues propostes que pots signar a títol individual:

Imatge de la plataforma STOP 5g Garraf-VNG

1. Registra’t a la denúncia col·lectiva: EL meu Ajuntament sense 5G

Acabem de confirmar que la Plataforma Ciudadana QAE (Quiero Auditoría Energética) ofereix de forma voluntària i gratuïta, la possibilitat de formar part del projecte: “EL MEU AJUNTAMENT SENSE 5G”.

Aquesta plataforma es dedica a la investigació del sector elèctric i a la defensa dels consumidors i usuaris de la electricitat. Ha estat coneguda per la denuncia col·lectiva que va organitzar en oposició a la instal·lació dels nous comptadors intel·ligents de l’electricitat.

El projecte que ofereix és una iniciativa popular organitzada per l’equip de juristes de l’ entitat. La seva organització telemàtica permet sumar veïns i veïnes d’un mateix municipi, creant sinergia amb els veïns i veïnes del màxim de municipis del territori espanyol, augmentant d’aquesta forma la repercussió de les accions. Durant la primera setmana d’aquest mes, ja s’han presentant les peticions de suspensió a 300 municipis.

Es molt important que seguim el procediment que a continuació detallem i també, que observem les recomanacions, a fi i efecte de que el tràmit sigui validat correctament. De la veracitat i qualitat de les dades que introduïm, dependrà la correcte acció amb el nostre Ajuntament, per part dels serveis jurídics de la Plataforma QAE.

Dit això, et detallem els passos a fer, acompanyats d’un video tutorial que hem penjat al Facebook:
https://www.facebook.com/Plataformastop5gGarrafVng/videos/771803603355966/

1. En primer lloc hem d’entrar en el seu blog:
https://plataforma.quieroauditoriaenergetica.org/blog/14-categoria-blog-1/492-participacion-ciudadana-rechazo-tecnologia-5ge
2. A continuació s’obrirà una finestra amb el formulari de subscripció, en la que sol·liciten: nom, província, correu electrònic…
Si us plau, introdueix les teves dades reals i en acabat, prem: Subscriure
Es important que sàpigues que la introducció de les teves dades al llarg d’aquest procés no et suposarà cap obligació econòmica, ni compromís d’afiliació amb l’entitat. I des del principi fins al final la Plataforma QAE garanteix, la protecció de les mateixes.
3. Abans de 24 hores t’arribarà el PRIMER CORREU electrònic a la safata d’entrada o a la carpeta de SPAM, per a demanar la confirmació de la subscripció. Per confirmar, has de cliclar a: “Haga clic aquí para confirmar su suscripción”.
4. 24 o 48 hores més tard, rebràs el SEGON CORREU de la Plataforma QAE que te com a finalitat sol·licitar autorització per a l’ús de les dades personals i informar-te sobre la manera i les garanties de protegir-les.
5. Si us plau, llegeix el correu fins al final. A continuació:
-prepara el reenviament del mateix (seleccionant l’opció reenvia).
-Ves al final del correu i selecciona la part de les dades personals, les copies per després engantxar-les al correu que estàs preparant i poder omplir-les.
6. Abans de reenviar el correu, assegura’t que les dades que has introduït coincideixen amb el teu DNI o empadronament.
Per acabar el correu que estàs preparant, afegeix una missatge similar a: Señoras/señores: “En respuesta a su escrito me complace adjuntarles mis datos personales para que puedan ser incluidos en el proyecto: Mi Ajuntamiento sin 5G”.
Quan ho tinguis llest ja ho pots enviar al correu: denunciacolectiva@quieroauditoriaenergetica.org
7. Si el procediment ha estat correcte, rebràs un TERCER CORREU de la Plataforma QAE, agraint-te participació.
8. Més endavant aniràs rebent informació sobre l’evolució d’aquesta denúncia col•lectiva.

  1. Signa la petició per demanar suspendre la instal·lació d’antenes en teulades i terrats.

Per acabar, si encara tens un moment, el proposem que signis, una segona acció.

Pel desplegament de la 5G es necessiten instal·lar petites antenes (amb receptor i emissor) cada 100-500 metres en ciutats i pobles. Cada 250- 500 metres a les carreteres. La Ley General de Telecomunicaciones 9/2014 del 9 de maig, estableix en l’article 29 que les companyies de telecomunicacions tenen el dret a l’expropiació forçosa i a l’ocupació de la propietat privada per a les instal·lacions de la seva xarxa de telecomunicacions, això vol dir que podran expropiar terrats i teulades de particulars.

 https://www.change.org/p/presidente-del-gobierno-de-espa%C3%B1a-suspender-la-instalaci%C3%B3n-del-5g-en-los-tejados-y-azoteas-de-espa%C3%B1a

Plataforma Stop 5G Vilanova