“Charité” guanya el premi a la Millor Pel.lícula del Festival Zoom

  Sílvia Munt obté el Premi a Millor Direcció per 'Vida Privada'

  La pel·lícula txeca ‘Charité’ de Sönke Wortmann ha estat premiada amb el Premi a la Millor Pel·lícula del Festival Zoom d’Igualda, que ha celebrat enguany la seva 15a edició. Es tracta d’una minisèrie d’època ambientada l’any 1888 que narra històries de pacients i treballadors del Berlin Charité. El certamen que aposta per la ficció televisiva a la gran pantalla ha atorgat a Sílvia Munt el Premi a la Millor Direcció per ‘Vida Privada’, una adaptació de la sòrdida i implacable novel·la de Josep Maria de Sagarra. Precisament, l’actor català Pablo Derqui ha guanyat el premi a la Millor Interpretació pel paper que fa en aquesta cinta. El guardó al Millor Guió se l’ha endut la italiana ‘In arte Nino’ de Luca Manfredi, Elio Germano i Dido Castelli. Un film que descriu el període més dur i significatiu de l’actor Nino Manfredi, pare de Luca Manfredi. Els guardons del certamen s’han donat a conèixer aquest dissabte a la nit a l’Ateneu Igualadí, durant una gran gala de cloenda oberta a tothom.
  El Premi Servisimó a la Millor Sèrie Espanyola se l’ha endut ‘Nit i Dia’ dels creadors Jordi Galceran i Lluís Arcarazo, dirigida per Manuel Huerga.

  Angel Casas ha estat reconegut amb el Premi d’Honor per ser “una de les cares més conegudes de la petita pantalla de casa nostra, protagonista de programes com ‘Àngel Casas Show’, ‘Un dia és un dia’, ‘Tal Cual’, ‘Temps era Temps’ o ‘Senyores i Senyors’. Casas té en el seu palmarès dos Premis Ondas, tres TP i una Antena de Oro.

  El guardó Tu ets la tela ha estat pel programa de televisió ‘Saber y ganar’, presentat per Jordi Hurtado. Aquest espai fa 20 anys que s’emet diàriament i ja compta amb més de 5.000 episodis.

  I l’actiu Bruna Cusí, recent coprotagonista del premiat film de Carla Simón ‘Estiu 1993’ ha rebut el Premi Auguri Sita Murt. Cusí ha treballat també al film d’Agustí Villaronga ‘Incerta Glòria’ o a les sèries ‘Polseres Vermelles’, ‘Cites’ i ‘El cor de la ciutat’, entre d’altres.

  El Festival Zoom va néixer a Igualada l’any 2003 com a aparador de les pel·lícules realitzades per a la televisió, un gènere poc valorat a principi dels anys 2000. De fet, va ser el primer festival de l’estat espanyol a apostar pel cinema per a la petita pantalla i s’ha convertit en un festival de prestigi per a la indústria i en una cita indispensable per als amants de la ficció. El Zoom és una iniciativa organitzada per l’Ateneu Igualadí i compta amb el suport de l’Ajuntament d’Igualada.