Castellvell instal·larà senyals a les entrades amb el lema “Municipi protegit contra la violència de gènere”

El Ple de setembre també va donar compte de les línies fonamentals del pressupost del 2024

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

El Ple ordinari de l’Ajuntament de Castellvell del Camp celebrat aquest dimecres 27 de setembre va aprovar per unanimitat una moció per a la instal·lació de senyals a les entrades del municipi amb el lema “Municipi protegit contra la violència de gènere”. Durant el plenari també es va donar compte de les línies fonamentals del pressupost del 2024, que serà de 3.004.800 euros.

La moció, a iniciativa del grup municipal del PP  i amb l’adhesió de tots els grups municipals (ERC i PSC -govern-, Junts i Ara Castelvell), vol ser “un acte simbòlic i visible de tot el què s’està fent al municipi per abordar aquest tipus de violències que malauradament encara estan molt presents a la nostra societat”, tal com indica el text de la moció, a més “d’una declaració de principi, una mostra del posicionament que l’Ajuntament adopta davant qualsevol tipus de violència que pateixen les dones”, afegeix.

L’alcalde de Castellvell el Camp, Josep Sabaté, va expressar el compromís del consistori de continuar implantant mesures concretes per fer front davant possibles casos de violència de gènere. En aquest sentit, l’alcalde es va referir a mesures de seguretat preventives com les càmeres lectores de matrícules que es van instal·lar al municipi o a la millora de l’enllumenat per tal d’evitar “punts negres” de llum. També va anunciar que es continuarà treballant en el desenvolupament del Pla d’Igualtat, en recursos com els Punts Lila o en l’organització d’activitats com el curs de defensa personal, que va tenir molt bona acceptació. De cara al 25-N, Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència contra les Dones, també es promouran actes que donin veu a persones que hagin estat víctimes o testimonis de casos de violència de gènere.

Línies fonamentals del pressupost del 2024

En el plenari celebrat aquest dimecres, l’alcalde de Castellvell del Camp també va donar compte de les línies fonamentals del pressupost de l’exercici del 2024, que serà de 3.004.800 euros.

L’alcalde va dir que aquest serà “un pressupost equilibrat amb despeses i ingressos i mantenint la despesa corrent corresponent”. També va anunciar que es faran “les inversions que ens permeti aquest pressupost, aprofitant subvencions sobretot en allò tant important com la mitigació dels efectes del canvi climàtic i les energies”. El batlle també va afirmar que el pressupost donarà prioritat a actuacions que millorin “la qualitat de vida, la mobilitat i les prestacions en educació, salut, benestar i cultura”.

Les línies fonamentals d’aquest pressupost es remetran al Ministeri d’Hisenda i Administracions Públiques, tal com preveu la Llei Orgànica d’Estabilitat Pressupostària i Sostenibilitat Financera.