Caparrós i Salvadó s’acullen al dret de no declarar pels fets de l’1-O a la Ràpita

    L’alcalde de la Ràpita, Josep Caparrós, i el primer tinent d’alcalde del mateix municipi, Albert Salvadó, s’han acollit al seu dret de no declarar, aquest dimecres, en la seva compareixença davant la jutgessa del Jutjat de Primera Instància d’Amposta. La jutgessa ha citat als rapitencs per petició de la fiscalia que els imputa delictes de desobediència, prevaricació i malversació de fons per la celebració del referèndum de l’1 d’Octubre al seu municipi.
    Al sortir del jutjat, Caparrós ha expressat: “Estem convençuts que l’1 d’Octubre, a la Ràpita, el que es va fer és un exercici democràtic, un exercici que tenia com a objectiu aplicar la llibertat i els drets dels rapitencs i rapitenques”.
    A més, l’alcalde ha afegit: “Albert Salvadó i jo mateix estem convençuts que en cap cas vam cometre un delicte. Vam estar al costat de la ciutadania de la Ràpita, com és l’obligació de qualsevol representant públic”.
    Tot seguit, el tinent d’alcalde ha declarat que aquesta citació judicial és “un acte més de càstig a la Ràpita” per “l’enorme dignitat” que van demostrar els seus conciutadans el dia del referèndum. “No passa de ser un acte més, en el qual, amplien a l’alcalde i a mi mateix, com a servidors públics, representants del poble de la Ràpita”, ha sentenciat Salvadó.
    Caparrós i Salvadó han arribat al jutjat acompanyats d’un centenar de càrrecs, militants i simpatitzants d’Esquerra Republicana que els han volgut donar suport i han entonat diverses vegades el càntic de “No esteu sols!”.