Cambrils treballa per fer front a l’ocupació de l’antiga residència Montemar

El consistori ha contactat amb la propietat per demanar que actuï el més ràpid possible

L’Ajuntament de Cambrils està treballant per fer front a la recent ocupació de l’antiga residència Montemar, situada a Vilafortuny. En primer lloc, l’Ajuntament ha contactat amb la propietat, una entitat bancària, per informar-los de l’ocupació de l’immoble i demanar-los que presentin una denúncia el més aviat possible, ja que aquesta és l’única manera de poder actuar policialment amb una ordre judicial.

En segon lloc, s’ha celebrat una reunió tècnica amb la participació de l’alcaldessa, Camí Mendoza; la regidora de Protecció Ciutadana, Yolanda Quílez; el regidor de Benestar Social, Josep Maria Vallès, i altres membres del consistori per analitzar a fons la situació i establir les accions a realitzar.

Cal tenir en compte, però, que l’ocupació és un tema complex, i l’Ajuntament té poca capacitat d’actuació en aquesta matèria, més enllà de pressionar perquè actuïn les instàncies competents, col•laborar en les accions que engeguin, vetllar per garantir la seguretat de les persones i mediar en els conflictes que es puguin derivar de l’ocupació.

D’altra banda, cal destacar que el Departament de Benestar de l’Ajuntament no té constància de cap família de Cambrils sense allotjament que no estigui atesa pels Serveis Socials. De tota manera, l’Ajuntament valorarà la situació de les persones ocupants i se’ls oferirà un allotjament alternatiu.

Aquesta tarda, l’alcaldessa, la regidora de Protecció Ciutadana i el regidor de Benestar han mantingut una reunió amb els membres del Consell de Barri de Vilafortuny. Els veïns han expressat la preocupació pels possibles conflictes i problemes de convivència que podria generar l’ocupació de l’immoble. I han demanat més vigilància policial i que s’obri una via de diàleg amb els ocupants per exposar-los la inviabilitat del projecte.

Condicions d’inseguretat

L’any 2014, l’Ajuntament de Cambrils ja va procedir a tapiar l’edifici, atenent a les condicions d’inseguretat i insalubritat que presentava l’edificació després del tancament de l’activitat, l’agost del 2012, i per evitar més saquejos i desperfectes.

Actualment, l’edifici continua sense tenir unes condicions de seguretat mínima per ser habitable ja que no disposa dels serveis bàsics d’aigua, electricitat, portes, finestres ni sanejament. Per aquest motiu, l’Ajuntament ha reobert l’expedient administratiu per tornar a tapiar les instal•lacions una vegada s’hagi desallotjat l’immoble.