Barcelona retirarà aquesta nit els espais memorials, deixant-ne un a l’inici de les Rambles

    El MUHBA i l'Arxiu Municipal treballen en un protocol per patrimonialitzar l'expressió espontània a efectes arxivístics i memorialístics

    temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

    La retirada dels espais memorials de les Rambles començarà aquest nit de dilluns a dimarts per recuperar la normalitat del passeig, tot i que es deixarà un dels espais habilitats a l’inici de les Rambles, al costat de Plaça de Catalunya, just darrera de la boca de l’estació de metro, on ja fa dies que s’hi acumulen ofrenes.

    La recollida arrencarà des del pla de l’Os, on es troba el mosaic de Joan Miró, a dos quarts d’onze de la nit. Així ho ha explicat aquest dilluns el primer tinent d’alcaldia d’Economia i Treball, Ciutat Digital i Relacions Internacionals, Gerardo Pisarello. El MUHBA i l’Arxiu Municipal treballen en un protocol per patrimonialitzar l’expressió espontània a efectes arxivístics i memorialístics.

    De fet, els objectes i documents retirats es dipositaran en dependències de l’Arxiu i del MUHBA. Així mateix, Pisarello també ha explicat que fins ara s’han documentat de forma gràfica i topogràfica 131 espais memorials que recullen les mostres de condol i solidaritat.