Banyeres del Penedès ja està a punt per donar la benvinguda a la seva Festa Major

  Com ja és habitual, el mes de juliol Banyeres del Penedès es vesteix de festa, on tothom que vulgui, podrà venir a gaudir de tots els actes i celebracions organitzades

  Enguany, els actes han començat el dimecres dia 5 de juliol a les 8 de la tarda amb un tast de vins al Museu Josep Cañas amb el celler Augustus Fòrum.

  El divendres 7 de juliol serà el dia en el que es donarà el tret de sortida amb el pregó a càrrec Club de Futbol Banyeres que, enguany celebren el seu 90 aniversari. A més, i com es tradicional, tindrà lloc la cercavila, l’actuació de les entitats locals i els balls parlats i galejades amb els bandolers i trabucaires d’en Montserrat Poch. També aquest any es farà la presentació del llibre “Testimonis de l’ahir” del difunt veí i membre dels diables Xavier Mata. Per finalitzar el divendres tindrem la Disco Làser show de Rufino i la Banda del Coche Rojo.

  Pel que fa a dissabte 8 de juliol cal destacar les portes obertes al campanar de l’església, la típica tronada de festa major i les sardanes. A partir de les 9, es la nit del foc per excel·lència en la que es faran els típics versots dels Diables de Banyeres, la volada del Drac de Banyeres que és patrimoni local d’interès festiu, local i folklòric català, correfoc pels carrers, encesa del campanar, carretillada i la típica tronada. Per finalitzar el dia hi haurà empalmada amb l’orquestra Cimarron i grup Dalton Bang.

  El diumenge, Banyeres del Penedès es despertarà amb les matinades i a la diada castellera, s’intentarà fer una plaça de 9. Per la tarda es farà la cercavila amb les entitats locals i convidades i per finalitzar hi haurà ball de tarda i nit a càrrec de l’orquestra Selvatana.

  El dilluns dia 10 de juliol haurà l’actuació de les seccions infantils i del Cos de Dansa de l’Esbart Santa Eulàlia així com de l’esbart Dansaire Castell de Tona.

  El dimarts dia 11 de juliol es farà la típica sardinada popular amb l’actuació posterior del monologuista Jordi Carné i el dimecres per posar el punt i final de la Festa Major, es farà l’exhibició del club Patí Banyeres i el tradicional sopar final de festa major l espectacle a la Societat Nova.

  Un cop acabi la Festa Major del nucli antic de Banyeres del Penedès, el cap de setmana del 14 al 16 de juliol es farà la festa major de Les Masies de Sant Miquel i el dia 29 de juliol serà el torn del Priorat de Banyeres per finalitzar un mes ple de festes.