L’alcalde de Salou vol aconseguir la bandera verda de la sostenibilitat

Per aconseguir-ho s'ha de sumar tot el sector hostaler del municipi

Salou ha acollit aquest matí l’acte territorial de presentació de Banderes Verdes, la campanya estival d’Ecovidrio, per promoure el reciclatge d’envasos de vidre als establiments d’hostaleria i restauració de la costa: bars, restaurants i guingetes de platja. L’acte ha estat presidit per l’alcalde, Pere Granados, que l’ha tancat; precedit per la gerent d’Ecovidrio a Catalunya, Sílvia Mayo.

La capital de la Costa Daurada ha estat l’amfitriona, doncs, de la presentació d’aquesta tercera edició del concurs, perquè així ho va decidir, després de la proposta d’Ecovidrio, entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclat dels residus d’envasos de vidre a Espanya.

L’Ajuntament de Salou i els establiments hostalers del municipi se sumen a les localitats participants de la Costa Daurada, bona part de les quals han assistit aquest matí a la presentació a la plaça de les Comunitats Autònomes, a través dels seus representants municipals: Tarragona, Calafell, CambrilsMont-roig del Camp, Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant.

La iniciativa de Banderes Verdes té com a objectiu guardonar l’esforç dels més de 940 establiments hostalers de la província i l’activisme de 6 dels seus municipis per a la sostenibilitat durant l’estiu, especialment, pel que fa a la gestió correcta dels seus residus.

Cal dir que en la darrera edició de Banderes Verdes a Catalunya van quedar classificats i foren guardonats Torroella de Montgrí – l’Estartit i Castelldefels.

La campanya presentada avui contempla accions per donar resposta al notable increment de la generació de residus d’envasos de vidre en zones costaneres, ocasionat pel turisme estival.

Es dona la circumstància que a l’estiu es consumeixen un terç dels envasos de vidre que es posen en circulació i un 50% d’aquests és generat, directament, dins del sector hostaler; i per això la seva implicació és clau, per generar una transició real cap a un model més circular i descarbonitzat.

L’alcalde de Salou, Pere Granados, en la seva al·locució, ha afirmat que “el nostre municipi és sensible i compromès amb la sostenibilitat”, i ha recordat que “des d’abans de la pandèmia venim treballant en diferents programes de recuperació mediambiental del nostre litoral, a través del Camí de Ronda”. Així mateix, ha posat en valor el gran atractiu de Salou que suposen les platges com a espais naturals, i ha finalitzat dient que “estem contents de poder participar en aquest programa de Banderes Verdes d’Ecovidrio, perquè és una molt bona iniciativa per aprofundir en la sostenibilitat i potenciar l’economia circular”.

Per la seva banda, Sílvia Mayo, gerent d’Ecovidrio a Catalunya, ha assenyalat que “el Moviment Banderes Verdes és una de les meves iniciatives preferides, ja que premia l’esforç per la sostenibilitat dels professionals del sector HORECA i dels Ajuntaments. D’aquesta manera, aquest any, a Tarragona, comptem amb la participació d’un total de 6 municipis, que competiran per alçar-se amb la preuada Bandera Verda, i de gairebé 700 establiments hostalers, els quals s’esforçaran per convertir-se en l’establiment més sostenible de la província. Una xifra impressionant que demostra l´enorme compromís que teniu amb el medi ambient i amb l’economia circular”.