El Banc d’Aliments de la Bisbal ha atès 95 persones durant el 2017

  La Regidora de Benestar Social s’ha mostrat satisfeta per la feina feta i ha agraït la feina del voluntariat

  La Regidoria de Benestar Social ha atès 48 famílies de mitja, de forma setmanal, durant tot l’any 2017, el que suposa un total de 95 persones contemplades dins l’àrea de Serveis Socials.

  La regidora delegada d’aquesta àrea, Maguy Antolín, ha explicat que “està plenament satisfeta per la feina i el seguiment exhaustiu que s’ha realitzat al Banc dels Aliments bisbalenc durant l’any 2017, una feina que ha comptat amb la inestimable col·laboració professional de les treballadores socials”. Maguy ha volgut deixar clar que “no només es distribueixen aliments, sinó que informem sobre qualsevol dubte que puguin tenir els usuaris, reconfortant a les famílies més vulnerables del municipi, que es veuen obligades a acudir a nosaltres. Així, fem la funció d’acollida i motivació perquè aquestes persones se sentin menys excloses”.

  La regidora ha agraït la feina del voluntariat perquè “es molt important, donat que tractem amb persones que encara pateixen els estralls de la crisi i necessiten recuperar la seva autoestima”.

  El Banc dels Aliments distribueix, tots els dijous, una bossa d’aliments frescos que pot contenir fruita, verdura, làctics refrigerats, carn, embotits o peix. Aquests productes procedeixen de la seu reusenca del Banc dels Aliments.

  A més d’aquests productes, el primer dijous de cada mes s’afegeix a la distribució una caixa que conté productes de llarga caducitat com ara oli, sucre, farina, cafè, llegums, arròs, pasta, sopes de sobre o de tetra brik, llaunes de conserva, sucs, cereals, galetes, llet, patates, aperitius, salses o melmelades, entre altres, a les famílies que estan donades d’alta al Banc dels Aliments. Aquests productes procedeixen en gran part de la Unió Europea i, en menor mesura, de les donacions que fan altres veïns o empreses al Banc dels Aliments de La Bisbal.

  Val a dir que a les famílies amb nadons també se’ls ofereixen productes per al nouvingut, com ara bolquers, llet o farinetes, entre altres.

  COM FUNCIONA EL BANC DELS ALIMENTS?

  Tots els dijous els usuaris visiten el Banc dels Aliments bisbalenc per rebre la seva bossa o caixa d’aliments. En l’actualitat hi ha tres famílies que, a causa de dificultats per desplaçar-se, reben els aliments directament a casa.

  QUI FA LES BOSSES I CAIXES D’ALIMENTS?

  Cada dijous un grup de voluntaris i voluntàries, juntament amb la Regidora de Benestar Social, Maguy Antolín, preparen el contingut de les bosses que s’han de repartir (val a dir que la primera setmana de cada mes fan el voluntariat durant dos dies, el dimarts per preparar els aliments no peribles i el dijous per rebre i preparar els aliments frescos).

  Quan es tracta d’embotits, carns o altres productes frescos no envasats, la preparació la fa un voluntari que compta amb el Carnet de Manipulador d’Aliments i que fa les tasques de manipulació d’aquests productes davant de l’usuari.

  LA TRANSPARÈNCIA I EL REPARTIMENT JUST DELS ALIMENTS

  La Regidora de Benestar Social, Maguy Antolín, considera que ara el Banc dels Aliments “està totalment despolititzat i és transparent i podem assegurar que la distribució que es fa dels aliments és justa i ajuda a les persones més vulnerables del municipi. Ara tot passa per la treballadora social i és ella, com a tècnica especialista, la que deriva cap al Banc dels Aliments aquelles persones que determina que han de rebre aquesta ajuda”.

  COM ACOLLIR-S’HI?

  Per acollir-se als ajuts que ofereix la Regidoria de Benestar Social cal posar-se en contacte amb l’Ajuntament de La Bisbal del Penedès (carrer Major, 21) i demanar hora amb la treballadora social. També podeu trucar al telèfon 977688438.

  COM AJUDAR?

  Tothom qui ho vulgui pot ajudar, durant tot l’any, al Banc dels Aliments. Ho pot fer aportant productes d’alimentació de llarga caducitat, productes d’higiene personal (compreses, fulles d’afaitar, sabó, pasta de dents…) o neteja de la llar i productes per a nadons (farinetes, llet infantil, bolquers, roba…). Les donacions cal fer-les a l’avinguda Baix Penedès número 10, els dijous a partir de les 17h.

  Una vegada a l’any el Banc dels Aliments surt al carrer i es poden fer donacions de productes durant la Fira Artesanal, que té lloc el primer cap de setmana del mes d’octubre.